Grote ruzie gehad? 3 manieren om je relatie te herstellen

Door Celine Werner

Zijn er net zware woorden gevallen tussen je partner en jou, en is het nu beeld zonder klank? Zet die woede even aan de kant, en lees hier onze drie manieren om wat water bij de wijn te doen.

Ruimte geven

Na een heftige uitval heeft het geen zin om op elkaars lip te blijven zitten. Ga je afzonderen in de badkamer bijvoorbeeld, terwijl je wederhelft in de woonkamer afkoelt. Denk eens na over de goede punten die hij of zij wél gemaakt heeft, en probeer het van de andere kant te bekijken. Kom vervolgens terug samen en zeg luidop het standpunt van de andere, zonder met je ogen te rollen natuurlijk!

Pauzeknop indrukken

De timing is vaak nog het ergste aan zulke discussies. Op een trouw, tijdens een familiediner, en ja zelfs op een begrafenis, durven koppels weleens ongepast ruzie maken. Spreek met elkaar af dat jullie op zo’n moment gewoon even op de pauzeknop duwen, om het later te bespreken. Het kan zelfs dat jullie tegen dan al vergeten zijn waar het eigenlijk om ging. Misschien was het dan toch niet zo belangrijk?

Een mopje tussendoor

Je trots opzij zetten is moeilijk, we know! Maar om een eindeloze ruzie te stoppen, moet er iemand de eerste stap zetten naar een kleine toegeving. Een mopje tussendoor kan dan bijvoorbeeld de codetaal zijn voor “ik geef me over”, zonder dat dit te veel schade aan je ego teweegbrengt.

Bron: purewow.com

Nog meer artikels over liefde en relaties:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content