50% van alle Belgen heeft last van aambeien

50% van alle Belgen heeft last van aambeien

Iedereen heeft aambeien, want het zijn eigenlijk kleine kussentjes die de anus helpen afsluiten. Zonder deze kussentjes zou je voortdurend kleine beetjes ontlastig verliezen. De aambeien bevatten vele bloedvaatjes en wanneer die bloedvaatjes gezwollen zijn, worden de kussentjes te groot en te hard. Dit irriteert en zorgt voor problemen. Het kan bij iedereen gebeuren, maar bij personen met overgewicht, senioren en zwangere vrouwen komen aambeien vaker voor.

De eerste symptomen zijn irritatie en/of jeuk. Grijp je dan niet meteen in, dan volgt er meestal een kleine hoeveelheid bloed in de ontlastig, branderigheid en pijn. Nochtans kan je beginnende aambeien makkelijk zelf behandelen.

Een evenwichtige voeding, voldoende beweging, goede stoelganggewoonten en een goede hygiëne zijn essentieel. Duiken er toch aambeien op? Dan kan je ze behandelen met een specifiek product zoals HemoClin spray (uitwendige aambeien) of gel (inwendige aambeien). De producten zorgen voor een kalmerend en verkoelend effect waardoor je snel van de vervelende kwaal verlost bent.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)