Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

7 op 10 personen kampen met magnesiumtekort

Door De Redactie

Wist je dat 7 op 10 personen kampen met een magnesiumtekort? Dat is erg veel en zo’n tekort heeft gevolgen voor jouw lichaam. Je voelt je futloos en moe en je energiepeil is ondermaats.

Magnesium is belangrijk voor de energieproductie. Het heeft ook een positief effect op pijngevoelens en angst. Als je onvoldoende magnesium in je lichaam hebt, kan dat leiden tot een verminderde weerstand, broze nagels en broos haar.

De gevolgen van een tekort aan magnesium

Symptomen die op magnesiumtekort kunnen wijzen zijn: stress, spierkrampen, trilling van het ooglid, snel vermoeid zijn, emotioneel of prikkelbaar zijn, energietekort, hoofdpijn, knarsetanden, gevoeligheid voor lawaai, koude handen of voeten enzovoort. Het is dus belangrijk voor jouw welzijn dat je het magnesiumniveau in je lichaam op peil houdt. Dit kan je door bepaalde voedingsmiddelen te gaan eten.

Magnesium vind je in onderstaande voedingsmiddelen:

  • donkergroene bladgroenten.
  • volle granen
  • noten
  • zaden
  • zeewier, bieten, wortels, andijvie, peulvruchten, avocado, gedroogde vruchten, enzovoort.
  • sommige mineraalwaters

Jammer genoeg blijkt het eten van deze voedingsmiddelen niet altijd voldoende om het magnesiumniveau in ons lichaam op peil te houden.

Hoeveel magnesium heb je in je lichaam nodig?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen werd door de Hoge Gezondheidsraad vastgelegd op 420 mg voor mannen en 360 mg voor vrouwen. Mensen die vaak aan sport doen, alsook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben een grotere behoefte aan dit mineraal.

In de praktijk worden de aanbevolen hoeveelheden heel vaak niet gehaald. Het tekort aan magnesium is deels te wijten aan onze leefwereld en aan wat we eten. Iedereen kan een magnesiumtekort vertonen. Gelukkig is magnesium een mineraal dat via orale weg kan toegediend worden. Belangrijk hierbij is te kiezen voor een magnesiumvorm die niet laxatief werkt.

Daarom bestaan er producten als MetaRelax®.  Dankzij dit voedingssupplement kan je gemakkelijk de aanbevolen hoeveelheid magnesium bereiken. Onderstaand filmpje legt je uit waarom magnesium belangrijk is en hoe MetaRelax® je kan helpen bij stressmomenten en vermoeidheid.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten