Getty Images

Wat als je beste vrienden scheiden? Onze expert geeft tips

Door De Redactie

Jullie gingen met z’n vieren op reis, deelden lief en leed. En dan besluiten je vrienden om uit elkaar te gaan. Niet alleen het einde van hun relatie, maar ook van de vriendschap die jij zo koesterde. Deze tips van relatietherapeut Maroeska De Sutter helpen om de klap te verwerken.

Stel je eigen grenzen

Het is niet vreemd dat jij ook lijdt onder de breuk, dat je het moeilijk hebt met wat er allemaal gebeurt. Durf ook op tijd aan te geven dat het je te veel wordt als je naar jouw gevoel te hard wordt betrokken bij hun breuk.

Praten helpt

Praat met je vrienden over wat jij voelt, en vraag hen ook naar hun gevoelens. Vaak verwachten je vrienden niet eens zoveel van je en vergaloppeer je je omdat je hen wilt helpen.

Durf ook afstand te nemen

Soms is het allemaal te heftig en te moeilijk. Durf dan ook even tijd voor jezelf te nemen. Vertel heel duidelijk dat je niet boos bent, maar dat je tijd nodig hebt om de dingen op een rijtje te zetten.

Blijf trouw aan jezelf

Soms word je meegesleept door je emoties van je vriendin of vriend. Een beetje afstand is in dat geval toch geen slecht idee. Je vrienden scheiden, jij hoeft niet met hen mee te scheiden. Laat je dus niet mee naar beneden halen, en geef op tijd aan wanneer het te veel wordt voor je.

Bron: Libelle 41/2015

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content