Uitgetest: de buikspieroefeningenapp

Door Sanne De Lee

Speciaal voor ons Afslankplan probeerde afslankambassadrice Fleur twee weken lang de app Daily Ab Workout. Lees hier hoe het haar verging.

April = sportieve maand!

Wat doet de app?

Gedurende 5, 8 of 10 minuten geeft de app filmpjes met buikspieroefeningen, die je elke dag zou moeten doen.

En, hoe ging het?

5 à 10 minuten, dat lijkt peanuts! Tot je bezig bent, dan duurt het eindeloos lang. Maar opgeven, no way. Ik maakte mijn workout iedere keer af. En dat voelde ik ook de dag nadien: auw! Het is duidelijk dat mijn buikspieren serieus verzwakt zijn sinds mijn zwangerschap.

Ik deed de oefeningen ‘s ochtends in de badkamer of ‘s avonds op mijn matje in de woonkamer. Een gouden raad voor jonge mama’s: doe geen workout met de kinderen in de buurt. Otto en Seppe kwamen gewoon bovenop me zitten! 🙂

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er niet elke dag toe gekomen ben om de oefeningen te doen: tijdstekort ‘s ochtends en vermoeidheid ‘s avonds. Maar ik neem me voor om vol te houden, en er zelfs ook andere oefeningen bij te doen. Wie weet krijg ik Mias wel mee gemobiliseerd: afzien met z’n twee is altijd beter dan alleen!

Grootste pluspunt?

De app geeft het ritme van de oefeningen aan. Veel mensen doen snel-snel 100 sit-ups na elkaar, maar het is beter om er 20 in een rustig tempo te doen. Met deze app lukt dat.

Minpuntje(s)?

Het is jammer dat je altijd dezelfde oefeningen krijgt. Dat verveelt na een tijd wel een beetje. Omdat ik een slechte rug heb, mag ik sommige oefeningen ook niet doen. Die heb ik dan vervangen door anderen, die ik nog ken van vroeger.

De app geeft aan dat je de oefeningen pas mag doen na advies van de dokter. Ik zou iedereen aanraden om dit zeker te doen, want ik kan me voorstellen dat je je pijn kunt doen door een oefening verkeerd uit te voeren.

Daily Ab Workout, gratis voor iOS en Android.

De platte-buiktips van Libelle-diëtiste Annelies lees je hier!

 

Partner Content