De 4 nieuwe fitnesshypes in een lijstje

Door De Redactie
De ene hype is nog niet voorbij of de andere komt al overgewaaid van Hollywood..

Zumba

Ondertussen is Zumba volledig ingeburgerd in het fitnessaanbod in de meeste fitnesscentra. Zumba vind zijn oorsprong in Latijns-Amerikaanse dans en maakt een swingende combinatie tussen allerlei dansstijlen zoals Hip hop, latin, merengue, salsa en samba
Het is een goede workout, maar een uurtje vliegt zo voorbij en je merkt eigelijk helemaal niet dat je intensief aan het sporten bent.

Hula hoop workout

De nieuwste rage in Hollywood is hoela hoepen. Je kent de hoela hoep waarschijnlijk nog vanuit je kindertijd, dus je weet dat het best plezant kan zijn. De fitness-variant is met een hoepel die verzwaard is met gewichtjes aan de binnenkant zodat het beter rond je middel blijft draaien en zodat het een zwaardere workout is.
De probleemzone’s die aangepakt worden zijn de buik de billen en de dijen. In 20 minuten zou je 200 calorieën verbranden, maar de vraag is natuurlijk wel hoe je het volhoudt om 20 minuten te hoela hoepen. Als je het zelf nog niet gesprobeerd hebt is het moeilijk te geloven.

Bootcamp pilates

Een andere fitness hype die is opgekomen in Hollywood na de Zumba-gekte is bootcamp pilates. Pilates bestaat al jaren, en is een combinatie van yoga en aerobic oefeningen die vooral focussen op een goede houding en soepele spieren. Veel mensen vonden dit een beetje te saai en te zweverig.
Bootcamp pilates doet een combinatie met Zumba en meerbepaald met de swingende muziek. Dus nu krijg je niet enkel een strakke buik maar werk je ook aan de conditie.

Striding

Striding lijkt op spinning, maar in plaats van fietsen zijn loopbanen het fitnesstoestel van dienst. Tijdens een les worden weerstanden verhoogd en verlaagd, tempo’s worden afgewisseld en de hellingsgraad aangepast. Zo wordt wandelen een intensieve bezigheid. De loopbaan wordt niet door elektriciteit aangedreven, maar door de persoon die erop wandelt. Striding zou goed zijn voor 55O calorieën per uur.

Partner Content