Een hart voor autisme

Een hart voor autisme

Jolena is een bijzonder leuke online speelgoedwinkel waar je het origineelste speelgoed tegenkomt. Vooral voor houten speelgoed ben je hier aan het goede adres: schommels, hobbelpaardjes, puzzels, loopwagentjes… bijzonder schattig en knap allemaal!

Om het onderzoek naar autisme te steunen, biedt Jolena nu een sleutelhanger-beertje aan voor € 5. Autisme is het gevolg van een verstoorde hersenwerking. Kinderen met autisme gaan op een ongewone manier om met mensen en dingen.
De oorzaak van autisme is (nog) niet bekend. Wel weet men dat autisme wordt aangetroffen bij alle niveaus van intelligentie en in lichte of sterke mate kan voorkomen.
Er zijn ongeveer 35.000 personen met autisme in Vlaanderen, of 1 geboorte op 165; tot 1 op 2 is normaal tot hoog begaafd. Toch hoor je minder over autisme. Misschien komt dat omdat de stoornis zo moeilijk te herkennen is; want autisme is nergens mee te vergelijken. Het is een ontwikkelingsstoornis. Het kind wordt geboren met een handicap die niet onmiddellijk zichtbaar is, maar pas langzamerhand duidelijk wordt.

Wil jij deze actie steunen? Bestel dan een sleutelhanger via www.jolena.be!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)