Geen bikini-angst meer dankzij de volgende tips

Advertorial

De lente is weer officieel van start gegaan. De afgelopen weken zijn we al getrakteerd op heel mooi lenteweer. Dat gaf ook direct de zomerkriebels. Voor veel mensen een tijd waar ze nu al reikhalzend naar uit kunnen kijken. Hele dagen aan meertjes doorbrengen, lekker zwemmen of een mooie strandvakantie vieren. Toch zijn er ook genoeg vrouwen die hier ieder jaar weer enorm tegenop kijken. Niet vanwege het mooie weer, maar doordat zij het Spaans benauwd krijgen bij het idee om in strandkleding te lopen. Bikini-angst is een welbekend fenomeen. Dit mag echter je zomerplezier niet in de weg staan. Reken daarom met behulp van de volgende tips voorgoed af van jouw bikini-angst.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar is tegelijkertijd ook veel makkelijker gezegd dan gedaan. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een derde zich schaamt voor zijn lichaam. Meer dan driekwart voelt zich niet helemaal prettig in zwemkleding. Terwijl jij je dus vergelijkt met iemand anders op het strand of in het zwembad, is de kans groot dat deze persoon zich ook weer zorgen maakt om iets aan zijn of haar lichaam. We groeien op in een wereld waar zogenaamde ‘imperfecties’ worden weggevaagd. Met behulp van Photoshop is veel mogelijk. Daardoor zien we alleen perfecte plaatjes. En hoewel we allemaal weten dat de beelden in de media niet realistisch zijn, kan dit er wel toe leiden dat je je nóg onzekerder voelt. Blijf echter realistisch. Putjes, striae: het is allemaal heel normaal. Het maakt ieder lichaam uniek en mooi.

Sporten voor meer zelfvertrouwen.

Voor sommige mensen helpt het als ze aan zichzelf kunnen werken. Bijvoorbeeld door bij Basic-Fit te gaan sporten voor de zomer begint. Niet om drastisch af te vallen, maar simpelweg om het lichaam wat strakker te krijgen. Door te sporten kan het zelfvertrouwen toenemen. Zie dit echter niet als snelle oplossing voor het totale probleem. Iemand die erg onzeker is, zal zich altijd wel zorgen maken om zijn of haar lichaam. Ook wanneer anderen deze er prima uit vinden zien. Sport daarom voor jezelf, voor je eigen zelfbeeld, niet om wat anderen mogelijk zouden denken.

Weg met de idealen voor een summerbody!

Ieder jaar weer worden we overstelpt met tips om te werken aan een summerbody. Sporten, crashdiëten… allemaal manieren om snel heel veel kilo’s kwijt te raken. Maar pak je zo wel de kern van het probleem aan? Eigenlijk niet. De onzekerheid ligt hem meestal niet in je gewicht, maar in hoe jij over jezelf denkt. Wees je daarom bewust van het feit dat er geen perfect lichaam bestaat. Iedereen heeft zijn of haar onzekerheden. Jouw lichaam mag er ook zijn. Inclusief putjes, striae en vetrolletjes. Als jij geen zelfvertrouwen hebt, dan kun je eindeloos diëten en trainen, maar zal je nooit zonder zorgen die bikini aan kunnen trekken.

Begin met kleine stapjes om aan het dragen van een bikini te wennen. Draag deze bijvoorbeeld eerst in de tuin of bij mensen waarbij je je op je gemak voelt en doe dit vervolgens ook steeds vaker op openbare plekken. Probeer tevens minder op jezelf te letten, maar ontdek hoe kwetsbaar de meeste mensen zich voelen in zwemkleding. Dan voel je je minder alleen!

Voel je je echt niet prettig in een bikini? Dan kan je natuurlijk ook voor iets kiezen wat meer bedekt. Denk aan een badpak of tankini. Draag iets waar jij je comfortabel in voelt. Als jij jezelf mooi voelt, dan straal je dit ook uit. En geloof ons, dat is aantrekkelijker dan ieder ander lichaam!