Gek op paaseitjes? Zoveel moet je er eten om een kilo aan te komen

Gek op paaseitjes? Zoveel moet je er eten om een kilo aan te komen
Shutterstock

Het zijn hoogdagen voor chocoladefans, want Pasen is weer in aantocht. Eén chocolade-eitje kan zeker geen kwaad, maar vanaf hoeveel paaseitjes zie je eigenlijk de weegschaalteller de hoogte in gaan?

Heel wat eitjes

Te veel zoetigheid is niet goed, dat weten we allemaal. Maar volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell hoeven we ons ook niet meteen zorgen te maken. Om een kilo te verdikken, moet je maar liefst 7000 extra calorieën eten. Een paaseitje bevat ongeveer 47 calorieën. Als we dat even omrekenen, zouden we dus 150 chocolade-eitjes moeten eten om een kilo bij te komen.

Alles met mate

Als je rond de 47 paaseitjes in een maand naar binnen speelt, krijg je per dag 70 calorieën te veel binnen. Als je het daarbij houdt, kom je dus niet snel bij van de paaslekkernij. Wat een opluchting!

Altijd het lekkerste paaseitje met onze legende

Zoveel verschillende kleuren, zoveel verschillende smaken. Maar achter welk kleurtje schuilt nu welke smaak en van welk merk? Onze redactie spitte het voor jullie uit. Je vindt onze handige legende (in printformaat!) in dit artikel.

paaseitjes

Meer over Pasen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)