Goed in je vel: 5 tips om te genieten van nieuwe hobby’s

Door De Redactie

Nieuwe hobby’s verrijken ons leven. Toch voelen we ons dikwijls te onzeker om ermee van start te gaan. Gewoon doen, is de boodschap!

Jaag je dromen na, en wees er trots op

Hoe vaak bedenk je wel niet dat je heel graag zou leren tekenen, juwelen maken of fotograferen? En toch beginnen we er niet altijd aan. We houden onszelf tegen om onze dromen na te jagen omdat we denken het niet te kunnen of omdat we niet goed genoeg zijn. Daarom geven wij je enkele tips om wel te durven én te genieten.

TIP 1: Stel een doel, want elk klein stapje is een stap in de juiste richting

Binnenkort een opendeurdag van de avondschool in je buurt? Of ken je iemand die al lessen volgt? Ga langs en durf te praten met mensen die dezelfde passies hebben. Je zult vanzelf merken dat jij niet de enige bent met twijfels en je zult je geïnspireerd voelen door de mogelijkheden. En inspiratie? Dat geeft je meer geloof in je eigen kunnen.

TIP 2: Geniet, zonder druk

Heel wat mensen leggen zichzelf te veel druk op wanneer ze starten met een hobby of opleiding. Maar waarom eigenlijk? Jij bepaalt helemaal zelf wat je wilt bereiken en het voornaamste dat je in je achterhoofd moet houden, is dat je het doet voor jezelf. Als je daarna terugkijkt naar wat je dat jaar bereikte, zul je versteld staan. Daarom: geniet ervan, geniet van de kleine dingen.

TIP 3: Weg met de dagelijkse sleur

Je hoort het vaak: een nieuwe hobby betekent ook een andere kijk op alledaagse dingen. Soms kom je thuis van een hele lange werkdag, en wil je niets liever dan in de zetel ploffen. Maar net die avond heb je ook je wekelijkse salsales. Ga en kom volledig ontspannen thuis met minder zorgen om de dagelijkse bekommernissen. Zalig moment, toch?

TIP 4: Trots op je talent

Bescheidenheid siert, maar soms is onze nuchterheid iets te veel van het goede. Je mag je best goed voelen, wanneer je merkt dat je helemaal opbeurt tijdens je lessen of wanneer je jezelf voelt groeien in je hobby. We geloven te weinig dat we goed zijn in wat we doen. En dat moet je ook jezelf durven aanleren.

TIP 5: Nieuwe ontmoetingen, een boost voor je zelfbeeld

Je dichte vrienden, je familie: ze geven je een warm gevoel. Maar vaak zijn het nieuwe ontmoetingen die je blik verruimen. Wie weet kom je wel de liefde van je leven tegen? Of wie weet zit dé beste vriendin die jij je ooit kon wensen in de les. Al die momenten kunnen zoveel meer voor je zelfbeeld betekenen. Sta ervoor open!

Deze vijf simpele tips kunnen je al een heel eind vooruit helpen. We laten te vaak mooie kansen liggen. Kansen die ons een goed gevoel geven. Helemaal in balans met jezelf of zeg maar helemaal ‘InSync’ met jezelf: laat dat vooral je doel zijn.

Beeld: Getty Images

Ben jij nu al creatief bezig? Dan kan ons nieuwe Libelle-bookzine ‘handig creatief’ zeker inspirerend zijn.

Partner Content