Jezelf goed voelen op je werk is gezond!

Advertorial

Waar hecht jij het meeste belang aan op je werk? Het vaakst gehoorde antwoord: een prettige werkplek, een fijne bedrijfscultuur en het gevoel deel uit te maken van een hecht team. Is dat bij jou het geval? Dan is de kans groot dat jij met de glimlach gaat werken en ook weer met de glimlach naar huis terugkeert!

Meer weten over het belang van een goed gevoel op je werk voor een goed gevoel in je dagelijkse leven? Luister hier naar onze podcast!

Om je goed te voelen op de werkvloer is het belangrijk dat jouw waarden overeenkomen met die van je werkgever. Maar dat is niet alles! Er zijn heel wat criteria waaraan jouw werkplek moet voldoen om te verzekeren dat jij je er goed voelt.

Verdeel je tijd slim

Het juiste evenwicht vinden tussen tijd voor jezelf, je gezin en je werk … Gemakkelijk is dat niet! Goed waken over je kostbare tijd is dus een must (want laat ons eerlijk zijn: werken met kinderen rondom je is een hele uitdaging!). Alles begint met volkomen eerlijk zijn tegenover jezelf. Vraag je af wat voor jou (en niet voor de anderen) écht belangrijk is in je privéleven. Het is zo ontzettend belangrijk dat je je passie kunt volgen. Dus of je nu deeltijds of voltijds werkt, graag reist of een echte huismus bent: neem alle tijd om na te denken over wat je het liefst doet!

Gelijkheid, diversiteit, inclusiviteit

Ook diversiteit is voor iedereen een belangrijke factor. In een inclusieve en diverse werkomgeving kan iedereen zichzelf zijn. Mensen voelen zich er welkom, gerespecteerd, gesteund en gewaardeerd, ongeacht hun afkomst of identiteit. Leren van de verschillen van anderen en ervaringen uitwisselen maakt het leven zoveel interessanter, toch?

Unieke verhalen

We kiezen onze werkgever niet langer louter rationeel uit. We hechten steeds meer belang aan het verhaal achter het bedrijf. Wie bijvoorbeeld voor een maatschappelijk verantwoord bedrijf werkt, zal zich er sneller thuis voelen. Uit een studie van Jobat in 2020 blijkt trouwens dat 80% van de werknemers het belangrijk vindt dat bedrijven milieuvriendelijk te werk gaan.

Welke lessen moeten we daaruit trekken? Het belangrijkste is dat je je goed voelt op je werk, en vooral dat je er jezelf kunt zijn. Als je je goed voelt op je werk, zul je ook thuis lekker in je vel zitten (gezien de hoeveelheid tijd die je er doorbrengt). Zorg dus goed voor jezelf … en laat je hart spreken!