Klopt het in jouw kind z’n hoofd?

Door De Redactie
Jongeren die zich niet goed in hun voelen? Het komt vaker voor dan we denken en speciaal voor hen ontwikkelde het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie nu www.noknok.be, een site waar jongeren tussen 12 en 16 jaar terecht kunnen voor tips en hulp wanneer het even wat moeilijker gaat.

 

Minister Jo Vandeurzen: “We willen jongeren tussen 12 en 16 jaar een aangepaste website op hun maat aabieden en hen aan de hand van bruikbare tips aan de slag laten gaan met hun geestelijke gezondheid. Voornamelijk jongeren die zich niet goed in hun vel voelen, willen we met deze website bereiken.”

Jongeren kunnen op de website terecht met vragen over geestelijke gezondheid, maar ze kunnen er ook hun eigen verhalen delen én tips vinden om zelf hun veerkracht en welbevinden te versterken. 4 knaltips vormen de rode draad doorheen de hele website:

  • Ik (k)en mezelf: hier leren jongeren dat uniek zijn oké is en krijgen ze tools aangereikt om hun zelfvertrouwen op te krikken
  • Mijn grenzen: helpt om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen, maar ook leren neen zeggen komt uitgebreid aan bod
  • Reken op anderen: geeft jongeren de moed om hulp te durven vragen, beroep te doen op vrinden en maakt ze ook wegwijs in alle mogelijke hulpbronnen
  • Tijd voor mezelf: hier vinden jongeren leuke ideeën om hun hoofd leeg te maken en te ontspannen

Meer info: www.noknok.be

Partner Content