Senior Couple Relaxing Together In Bed; Shutterstock ID 113669875

Knuffelen is goed voor vrouwen

Door De Redactie
Een knuffel komt de gezondheid van vrouwen ten goede, net zoals andere vormen van teder fysiek contact. Bij mannen ligt dat enigszins anders want zich voelen zich beter wanneer hun partner lieve woordjes zegt.

De Zwitserse universiteit van Zürich en de Amerikaanse Emory-universiteit voerden samen onderzoek en volgden 67 vrouwen tussen de 20 en 37. De “proefkonijnen” woonden al minstens 12 maanden samen met een mannelijke partner en moesten allerlei stressproeven ondergaan om na te gaan in hoeverre het gedrag van de partners de manier beïnvloedt waarop het lichaam met de stress omgaat.

Een aantal van de 67 vrouwen had voor de proeven een aangenaam gesprek met de partner, een tweede groep kreeg een schouder- en nekmassage en de laatste groep moest het zonder hulp van de partner stellen.

Uit het onderzoek is gebleken dat een massage de fysieke weerstand tegen stress verhoogde. Ook de hartslag van de vrouwen werden verlaagd door de aanraking van de partner. Het gesprek voor de proeven leek uiteindelijk geen effect te hebben op de stressbestendigheid van de dames.

Partner Content