Lekker in je vel dankzij omega 3-vetzuren

Door De Redactie

Volgens een studie aan de universiteit van Gent nemen Belgen onvoldoende omega 3-vetzuren op. Deze gezonde vetten zijn nochtans fántastisch voor je lichaam. Ze houden je brein in topvorm en doen het risico op hart- en vaataandoening verminderen.

Omega wat?

Omega 3-vetzuren zijn gezonde vetten die je lichaam broodnodig heeft. Ze zouden hart- en vaatziekten, artritis en depressies tegengaan. Ze verlagen ook het cholesterolgehalte in het bloed en zorgen ervoor dat onze ogen in topvorm blijven.

Bij het woord vetten gaat misschien het belletje ‘ongezond’ rinkelen? Hoeft niet, want deze vetten zijn goed voor je lichaam. Een vergelijkend onderzoek tussen Denen en Eskimo’s toont waarom omega 3-vetzuren van vitaal belang zijn voor de mens. Beide bevolkingsgroepen eten evenveel vet, toch hebben de Eskimo’s betere bloedvaten en minder hartaandoeningen. Hoe komt dit? De Eskimo’s eten veel vette vis en dat zit boordevol visolie, een grote bron van omega 3-vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren, je lichaam heeft ze nódig om gezond te blijven. Ons lichaam kan omega 3-vetzuren niet zelf aanmaken. Daarom moet je voldoende van deze vetzuren uit je voeding halen.

In topvorm!

Om in topvorm te blijven, is een dagelijkse hoeveelheid van 2 gram per dag noodzakelijk. Maar door ons eetpatroon halen we deze voorgeschreven hoeveelheid amper. Wil je het niveau van omega 3-vetzuren in je lichaam opkrikken? Dan kan je volgende voedingswaren maar beter vaak op het menu zetten:

 • Vette vis (tonijn, haring, zalm, forel, makreel, sardientjes, paling)
 • Halfvette vis
 • Visolie capsules
 • Lijnzaadolie
 • Walnoten
 • Sojabonen
 • Spinazie
 • Sommige margarines

Ben je nog niet overtuigd over de voordelen van omega 3-vetzuren? We zetten ze even op een rijtje!

 • Je hart blijft in topvorm door omega 3-vetzuren: hart- en vaataandoening verminderen en de kans op hartritmestoornissen wordt kleiner.
   
 • Omega 3-vetzuren verwennen je bloed: het bloedvetgehalte daalt en de vorming van bloedklonters wordt tegengegaan.
   
 • Omega 3-vetzuren houden je brein fit: het speelt een preventieve rol bij dyslexie, bewegingsstoornissen, autisme, depressie, dementie en ziekte van Alzheimer. Je geheugen, concentratie en leervermogen hebben er baat bij!

Dagelijkse portie vis

We zijn allemaal bang om te verouderen. Dementie, de ziekte van Alzheimer, …zoveel mensen worden er door getroffen. Wees deze ziektes te snel af en introduceer een voedingssuppelement als MorEPA® in je leven!

Deze omega 3-capsules zijn als het ware je dagelijkse portie vis in de zuiverste vorm. Deze capsules bevatten EPA en DHA, twee specifieke omega 3-vetzuren, en dragen bij tot het behouden van een sterke hersenfunctie, een normale bloedsomloop en een normaal gezichtsvermogen. Met een dagelijkse portie MorEPA® omega 3-supplementen verzorg je de noodzakelijke aanwezigheid van omega 3-vetzuren in je lichaam.

Waag je kans!

Libelle geeft 100 keer een dosis Intelligent Nutrition (30 capsules) weg. Doe mee aan [LINK_TEXT id=1] en ontdek zelf de voordelen van omega-3 vetzuren voor je lichaam!

Partner Content