Libelle’s Grote Afslankplan: Fleur – week 5

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd aan met de kilo’s, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Vorige week las je hoe Fleur nog steeds worstelt om haar motivatie hoog te houden. Hoe gaat het nu met haar?

 

Zaterdag 13 februari

Vandaag had ik een afspraak in een bruidswinkel. Heel spannend! Ik keek er een klein beetje tegenop om met mezelf geconfronteerd te worden in een giganstische spiegel, maar mijn lieve vriendin en getuige Charlotte stelde me gerust. Ook de verkoopster gaf me leuke complimentjes. Plus: ik heb mijn jurk gevonden! Alweer iets in de trouwplanning dat kan worden afgevinkt.

Gisteren zijn we nog gaan eten bij een vriendin. Ze heeft superlekker én vegetarisch gekookt (Dagen Zonder Vlees, weet je wel). Op en top gezond, dus ik voel me niet schuldig over de cava’s en wijntjes die ik heb gedronken.

Zondag 14 februari

Een luilekkerdagje vandaag. Ik heb een nieuwe -gezonde- verwennerij ontdekt: chocomelk van amandelmelk en puur cacaopoeder. Lekker!

 

Dinsdag 16 februari

Gisteren trakteerde een collega omdat hij een jaar bij ons werkt, dus uiteraard moest ik proeven. Vandaag was een andere collega jarig (lees: gebak à volonté). Ik heb me goed kunnen beheersen, maar ben in de namiddag toch bezweken voor een frangipannetaartje. Gelukkig stond er gezonde chili sin carne op het menu voor de lunch. En ik ben met de fiets naar het werk gegaan vanochtend, ondanks de vrieskou. Dat deed deugd!

Woensdag 17 februari

Vandaag opnieuw met de fiets naar het werk (dat frangipannetaartje van gisteren heb ik er intussen wel af gesport, denk ik).

Er zijn alweer jarige collega’s die trakteren met chocolade en snoep. Mias is ook jarig vandaag, dus verdween een tweede frangipannetaartje in mijn mond. Dit is duidelijk geen ideale dieetweek… Maar ik heb licht geluncht (crackers met smeerkaas en soep), ‘s avonds aten we vegetarisch: gevulde courgette met warme tomatendressing. Superlekker, en het zag er nog mooi uit ook!

dagen zonder vlees fleur

Verder was het natuurlijk weegdag vandaag. Ik vreesde het ergste, maar dat bleek nergens voor nodig: ik ben afgevallen! Eindelijk heb ik de kaap van 4 kilo bereikt!

En nu maar hopen dat er de rest van de week geen jarigen meer zijn 😉

Beeld: Joost Joossen

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Partner Content