Libelle’s Grote Afslankplan: Ivonna – week 13 & 14

Libelle's Grote Afslankplan: Ivonna - week 13 & 14

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Hoe gaat het intussen met Ivonna? Bekijk hier haar fotodagboek van week 13 en 14 van Libelle’s Grote Afslankplan.

Donderdag 31 maart

Een smoothie in een feestelijk glas, omdat kauwen nog steeds niet lukt door de operatie aan mijn gebit. Ik wring ook een sandwich met magere kaas naar binnen. Ik lijk wel teruggekatapulteerd naar mijn kindertijd. Toen mocht ik ook m’n brood in de koffie doppen als ik tandpijn had.

 

Zaterdag 2 april

De echtgenoot kruipt om acht uur al in bed. Dan maak ik er maar een avondje me-time van. Mijn gezelschap: een goed boek, een glaasje cava en een geitekaasje.

 

Maandag 4 april

Ik ga een paar dagen naar Oostende. Uitwaaien met een groepje vrouwen van ‘Sterk na Kanker’. Hopelijk valt er ook caloriearme voeding te scoren… Maar de gezonde zeelucht zal me alvast deugd doen.

 

Dinsdag 5 april

Op de lijn letten is er niet bij in Oostende, maar eigenlijk maakt het me niet zo veel uit. Ik hou het ‘s avonds op vispannetjes en gestoomde zalm (mijn mond is nog te veel ontstoken) en maak af en toe een uitschuiver. Zoals dit bordje met krab- en tonijnsalade. Een mayonnaisebommetje, maar o zo lekker!

 

Vrijdag 8 april

Weer thuis! Twee kilo is erbij… Maar ik laat de moed niet zakken en vlieg er gewoon weer als vanouds in. Vandaag twee uur intensief het huishouden gedaan, een paar oefeningen met de halters afgewerkt en acht minuten op de hometrainer gezeten.

Zaterdag 9 april

Het is kermis in de stad. Veel bekende gezichten, veel traktaties, veel gezelligheid. En plots staat er een Rochefort voor mijn neus! Ik geniet ervan.  Nadien volgen nog frituurhapjes, maar daar blijf ik van af. Niet dat ik geen zin heb, ik krijg m’n mond gewoon nog niet zo ver open.

Dinsdag 12 april

 

Het contrast kan vandaag weer niet groter: voor de echtgenoot een gevuld duifje met oesterzwammen en krielaardappelen. Voor mij gestoomde broccoli!

 

Beeld: Joost Joossen

 

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)