Libelle’s Grote Afslankplan: Ivonna – week 19 & 20

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Hoe gaat het intussen met Ivonna? Bekijk hier haar dagboek van week 19 en 20 van Libelle’s Grote Afslankplan.

Zaterdag 14 mei

IMG_1689

Naast dit afslankproject heb ik alweer een nieuwe uitdaging in het verschiet: een toelatingsproef voor de schrijversacademie in Berchem. Mijn proefschrift mét motivatiebrief is ingediend, over een dikke maand hoor ik of ik erbij ben. Spannend! Tussen dat schrijven door vergat ik vandaag zelfs te eten. Om het me gemakkelijk te maken, neem ik een goed vullende proteïneshake. ‘s Avonds kijken we naar het Songfestival en zelfs dan hou ik het sober: water en een yoghurtje. Yep, de motivatie is weer helemaal terug!

 

Zondag 15 mei

 

IMG_1709
Een stevig ontbijt op z’n zondags vandaag: een pompelmoessap , twee perziken en wat noten in de blender. Daarbij een broodje met magere kaas én een zacht gekookt eitje. Deze avond staat er vol au vent op het menu, met puree en sla. Dat eet ik zeker mee, maar dan wel een bescheiden portie.

 

Woensdag 18 mei

IMG_2569

 

De enige jeans die nóg niet paste, past nu plots wel! De weegschaal ben ik eigenlijk helemaal vergeten: het feit dat ik me zo veel beter in mijn vel voel, is belangrijker geworden dan die cijfers. De focus is gewijzigd en dat maakt het veel makkelijker om het vol te houden. Maar uit pure nieuwsgierigheid ga ik morgen toch even op de weegschaal staan, neem ik me voor 🙂

 

Donderdag 19 mei

 

76,3 kilo wijst de weegschaal aan. Ik kan m’n ogen amper geloven: 17 kilo ben ik al kwijt! Eten doe ik nu niet meer in grote hoeveelheden, wel in kleinere porties zo’n zes keer per dag. En ook al doet die verdomde knie nog steeds veel pijn, ik voel me goed!

 

Zondag 22 mei

IMG_2575

Na een deuggdoende babbel met mijn hartsvriendin trakteer ik mezelf op een glaasje cava en een toastje met kip curry (zò lang geleden!) en zak ik lekker onderuit met een goed boek. De lunch en het diner waren veel soberder: verse preisoep en wok.

 

Donderdag 26 mei

IMG_2623

 

De week tot hier toe in een notendop: voornamelijk verse soep en veel groenten. Afgezien van vier blokjes pure chocolade heb ik niet meer gezondigd sinds het weekend. Vanavond ga ik uit eten met een vriendin. We gaan voor Vietnamees, dus qua calorieën zou dat moeten meevallen. Vanmiddag schijnt de zon, dus geniet ik van een bord vol verse avocado op het terras. De echtgenoot smult van kip curry met volkoren rijst. Kortom: we zijn goed bezig, hier 🙂

 

 

 

Beeld: Joost Joossen

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Partner Content