Libelle’s Grote Afslankplan: Ivonna – week 6

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Vorige week las je hoe de rust bij Ivonna en haar man stilaan opnieuw terugkeert. Hoe gaat het nu met haar?

Woensdag 10 februari

Ik voel me nog steeds beroerd. Wellicht de weerslag van de stress en de slapeloze nachten van de voorbije weken. Toch ga ik vandaag op de weegschaal staan; en ik voel me op slag een stuk beter!

 

Donderdag 11 februari

Langzaamaan begint de echtgenoot te wennen aan zijn ‘light’ leven. Zoals je weet heeft zijn lijf hem een fikse waarschuwing gegeven en moet hij zijn bourgondische levensstijl zoveel mogelijk achter zich laten. Hij kreeg een streng dieet van de dokter, maar draait stilaan bij. Al is hij nog erg moe. Ach, we liggen allebei in de lappenmand: ook ik ziek vandaag nog een beetje uit. Zin om te eten of te snoepen heb ik al helemaal niet…

Zaterdag 13 februari

Ondanks de hoestbuien en de rillingen ben ik deze week al elke dag flink gaan wandelen, terwijl Luc slaapt. Alleen vandaag is het weer echt barslecht, dus blijf ik gezellig binnen en duik ik de keuken in. Groentestoemp met kip voor vanmiddag, een pot verse groentesoep en een wrap met pesto, kipfilet en veel groenten voor vanavond. Ik voel me stilaan weer de oude!

Zondag 14 februari

Valentijn… We doen er niet aan mee, maar toch verras ik de echtgenoot met een versgebakken broodje gevuld met roerei en verse kruiden. Het smaakt me! Ik neem er zelfs twee, tegen mijn gewoonte in.
Nadien breng ik het huis op orde, want we krijgen  bezoek van Lucs oudste broer en schoonzus. Het wordt een supergezellige namiddag. Luc is in zijn element en voor het eerst in tijden zie ik hem weer genieten en lachen. Leuk om te zien! Op de tafel blinken intussen koekjes, pralines en andere lekkernijen. Haast zonder dat ik het zelf doorheb, steek ik mijn hand meermaals uit. Het schuldgevoel komt pas achteraf, als het bezoek weg is en de tafel afgeruimd. Ik probeer de hardnekkige gedachte dat er na vandaag zeker 2 kilo is bijgekomen van me af te schudden en ga voor een licht avondmaal: soep en crackers! (En een mini-eclair als toetje 😉 )

Dinsdag 16 februari

Door de drukte thuis kom ik nauwelijks aan het bijhouden van mijn dagboek! Wassen, strijken, boodschappen doen, koken, opruimen, voor de echtgenoot zorgen, enzovoort. Dus laat ik de foto’s maar voor zich spreken: deze blauwe PMD-zak zit tjokvol lege waterflessen, en dat in minder dan twee weken tijd!

Verder heb ik – dankzij mijn mede-ambassadrice Myra – kokosolie ontdekt. Daarmee heb ik vanmiddag een lekkere wok bomvol groenten gemaakt. Na wat surfen ontdek ik nog een bijkomend voordeel van deze olie: het werkt ook prima als ontschminker! Dat ga ik vanavond eens uitproberen. Maar nu eerst naar de naailes! Het is Dikketruiendag, dus de verwarming zal een tikkeltje lager staan. Brrr!

 

 

Beeld: Joost Joossen

 

 

 

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

Partner Content