Wraps: 18x lekker & snel klaar

Wraps: 18x lekker & snel klaar

Weinig tijd om te koken? Maak dan eens wraps. Koud, warm, vegetarisch of met vlees… Met een wrap kun je alle kanten uit. En hij is nog budgetvriendelijk ook!

De wrap

Het doet ons een beetje denken aan een pannenkoek, de wrap. Maar dan een opgerolde variant. Ze bestaan meestal uit tarwe- of maisbloem en worden gevuld met groentjes, vlees, vis of ander lekkers. De bekendste wraps zijn ongetwijfeld de Mexicaanse tortilla’s.

Basisrecept

Je kunt wraps kant-en-klaar kopen, maar ze zelf maken, is zeker het proberen waard. Het is goedkoop, lekker én bijzonder makkelijk. Voor 6 stuks heb je nodig:

  • 300 gr bloem
  • 150 ml lauw water
  • 30 ml olijfolie
  • snuifje zout
  • eventueel verse kruiden

Vermeng de ingrediënten en kneed tot je een elastisch deeg krijgt. Laat dit vervolgens 10 minuutjes, afgedekt, rusten. Verdeel in 6 gelijke bolletjes en rol ze uit tot dunne lapjes. Verhit een koekenpan en bak ze kort aan (tot je luchtbolletjes ziet verschijnen).

1. Mexicaanse tortillas

De Mexicaanse tortilla is ook bij ons erg populair. Het basisingrediënt van dit plat gerezen brood is maïs. De Mexicanen vullen hem met groenten en vlees, en serveren hem als bijgerecht met een salsa om in te dippen. Uiteraard kun je hem ook eten als hoofdgerecht.

2. Met vlees

Geen fan van Mexicaanse tortilla’s? Probeer dan een van deze wraps met vlees. Of maak zelf een combinatie. Vlees dat perfect past in de wrap: kippenblokjes, biefstukreepjes, spekjes of gehakt. Kun je ook toevoegen: kaas, verse kruiden of sausjes.

3. Met vis

Liever vis op het menu? Vervang je vlees door een lekker stuk zalm, gerookte makreel of garnaaltjes.

4. Vegetarische wraps

Zet ook zeker een keertje vegetarische wraps op het menu. Vul ze met heerlijke groenten, avocado of falafel. Smakelijk!

5. Wraps met kip

Mag het iets lichter zijn voor jou? Kies dan voor een makkelijke wrap met kip!

Meer lekkers?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)