Libelle’s Grote Afslankplan: Nancy – week 19 & 20

Libelle's Grote Afslankplan: Nancy - week 19 & 20

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Hoe gaat het intussen met Nancy? Bekijk hier haar fotodagboek van week 19 en 20.

Zondag 15 mei

 

 

Op zondag brunchen we uitgebreid met verse pistolets. Ik hou het op één bruin broodje en geniet met volle teugen. Straf hoe hard ik nu  stilsta bij wat ik in m’n mond stop en daar veel meer van kan genieten, terwijl ik een paar maanden geleden gewoon at zonder nadenken.

 

Woensdag 18 mei

Heel slecht nieuws gekregen over mijn hand. Mijn herstel zal één tot twee maanden langer duren dan voorspeld. Nog twee maanden langer afhankelijk zijn van iedereen, mijn haar niet kunnen doen, geen boterham kunnen smeren, geen vlees kunnen snijden, niet kunnen koken, enzovoort. Pff, de moed zakt me compleet in de schoenen. Het gevolg laat zich raden: ik stort me op de koekjes. Achteraf ben ik misselijk, maar dat kan me niets schelen.

 

Donderdag 19 mei

Een klein lichtpuntje in de duisternis: vandaag vond ik een jeans in mijn kast in maat 42. Het kostte enige moeite, maar… Ik pas erin! Van maat 46 naar maat 42, wàt een overwinning!

 

Vrijdag 20 mei

De euforie van gisteren is alweer verdwenen. Vandaag ben ik naar de dokter gegaan voor een nieuwe scan. Blijkbaar heb ik abnormaal gereageerd op de pijnprikkels na de operatie en zal mijn hand nog tot september onbruikbaar zijn. Nog eens veel langer dan voorzien, dus. De tranen vloeien rijkelijk vandaag… Mijn dieet kan de boom in. De dokter raadt me aan om stress en drukte zoveel mogelijk te vermijden om het genezingsproces te bevorderen. Ik besluit dat ik me nog wel aan mijn gezonde schema ga houden om niet bij te komen, maar verder afvallen hoeft voor mij even niet meer. De moed is ver te zoeken. Mijn lieve afslankcollega’s sturen me bemoedigende woorden en daardoor voel ik me iets beter. ‘Toch knap dat je al 9 kilo kwijt bent,’ zegt Myra. ‘De zomer komt eraan,’ zegt Ivonna, ‘dus tijd genoeg om te wandelen, terrasjes te doen en te genieten. En dat is ook goed voor de moraal.’ Ze hebben gelijk!

 

Donderdag 26 mei

Zo goed en zo kwaad het kan, probeer ik mijn gezonde voedingsschema aan te houden. Beweging heb ik tegenwoordig in ieder geval wél genoeg: vier keer per week wandel ik naar de kinesist. Ik heb ook goede vooruitzichten, want begin juni trekken we met vijf vriendinnen naar Praag. Dat zal me deugd doen, even mijn zinnen verzetten. Ik kijk er naar uit!

 

 

Beeld: Joost Joossen

 

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)