Libelle’s Grote Afslankplan: Nancy’s eerste week

Door Sanne De Lee

Vanaf deze week kun je Nancy, Fleur, Ivonna en Myra in hun strijd tegen de kilo’s volgen. Het startschot is intussen gegeven! Hier lees je hoe het Nancy tijdens de eerste dagen verging.

Maandag 4 januari

Ik ben Nancy en ik ben al 20 jaar op dieet. Of zo voelt het toch. Ik behoor tot de groep vrouwen die het getal op de weegschaal ieder jaar een beetje naar boven ziet gaan en maar niet de moed vindt om aan de alarmbel te trekken.

Nu heb ik die moed wél gevonden (ik moet ook wel, nu alles in het openbaar gebeurt). Mijn eerste stap naar een nieuw leven? Een afspraak bij Walter, een kinesist uit de buurt die een fitnesscentrum heeft. Vanaf morgen vlieg ik er samen met hem in en ga ik drie keer per week fitnessen. Ik, die nòòit aan sport doe! Ik ben benieuwd…

Wordt vervolgd!

 

Dinsdag 5 januari

De eerste fitnesssessie is achter de rug! Ik heb eerst gewandeld op de loopband en nadien oefeningen gedaan voor m’n buik, armen en benen. In totaal een uur. Walter legt de oefeningen telkens uit en geeft dan aan of ik ze goed uitvoer. En weet je wat? Ik vond dit nog leuk ook. Geen idee dat ik spieren had onder die laag vet, haha! Morgen een dagje rust en donderdag vliegen we er opnieuw in.

 

Woensdag 6 januari

Oh my god, wat heb ik nu gedaan?! Ik ben de dag goed begonnen met een gezond ontbijtje (een vanilleshake: ik ontbijt om 6u15 en dan moet het snel gaan). Maar naarmate de uren verstrijken, wordt de zin in zoet -mijn grootste valkuil- steeds groter. Rond half 5 heb ik van iemand een kilo (1 KILO!) pralines gekregen voor Nieuwjaar. We zijn nu een half uur verder en er zijn er al 5 in mijn mond verdwenen. En de avond moet nog beginnen! Ik denk niet dat ik er vandaag van af ga kunnen blijven…

Een noodkreet, dan maar, bij mijn mede-afvallers én diëtiste Annelies. Hun lieve reacties geven me opnieuw moed, al werk ik diezelfde avond nog vlotjes 4 pralines weg…

 

Donderdag 7 januari

Nieuwe dag, nieuwe moed. Het ontbijt is achter de kiezen en over een half uurtje is het alweer tijd om te gaan sporten. Ik kijk er zowaar naar uit en was zelfs niet stijf van de vorige keer.

En de pralines? Daar heb ik vandaag alleen maar naar gekeken. YES!

 

Zaterdag 9 januari

Ik heb al twee volle dagen geen chocolade meer aangeraakt! Gisteren heb ik zelfs chocomousse gemaakt om iemand uit de nood te helpen en ik heb de potjes netjes afgeveegd met keukenrol in plaats van met mijn vinger. Anderzijds heb ik ook al twee dagen barstende hoofdpijn en rommelende darmen. Dit kan toch geen toeval zijn? Zijn dit nu afkickverschijnselen omdat ik geen koekjes en chocolade meer eet? Wauw!

In mijn omgeving weten ze intussen waar ik aan begonnen ben en ik krijg heel veel steun. Ook uit onverwachte hoek. In het buurtwinkeltje waar ik meerdere keren per week naartoe ga, heeft de uitbaatster altijd een doos chocolaatjes staan. Meerdere keren per week graaide ik daar dus ook in. Maar nu heeft ze de doos leeggemaakt, zodat de verleiding weg is. Geweldig, toch? Als ik nu langs ga, eet ik een stukje fruit.

 

Woensdag 13 januari

Wat een drukte vandaag! Na het werk ben ik vlug gaan sporten en naar het buurtwinkeltje. Daar ben ik toch gezwicht voor een belegd broodje, weliswaar een bruin met light mayonaise.

 

Donderdag 14 januari

Ziet mijn gezicht er in de spiegel nu al smaller uit, of beeld ik me dat maar in? Ik ben in elk geval al wat gewicht kwijt volgens de weegschaal, maar ik kan het nauwelijks geloven. Vroeg of laat krijg ik weer het deksel op de neus, zoals altijd wanneer ik probeer te vermageren. Maar Annelies spreekt me moed in en zegt dat ik erin moet blijven geloven.

 

Vrijdag 15 januari

Ik heb al een paar dagen ongelofelijk veel zin in frietjes en sta mezelf vanavond toe om te zondigen (met light sausjes weliswaar). En echt waar: de frietjes smaken nog beter dan anders!

 

Zaterdag 16 januari

Weegschaalmoment… -2 kilo! Ik glimlach van oor tot oor, maar blijf voorzichtig enthousiast. Eerst maar eens zien of ik dit zo kan houden.

 

Beeld: Joost Joossen

Meer weten over Libelle’s Grote Afslankplan?

 

Partner Content