Meerderheid vrouwen voelt zich goed in het vel

Door De Redactie

De meerderheid van de vrouwen voelt zich goed in haar vel...dat blijkt uit een grootschalige vrouwenenquête uitgevoerd onder de bezoekers van Libelle.be, Flair.be, Milozine.be en Femmesdaujourdhui.be ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart!

De vragenlijst peilde bij een exclusief vrouwelijke doelgroep naar thema's als je goed voelen in je vel, je werk, je familie, vrienden & partner, geld & besparen, looks en ouder worden.

1 op 9 bedriegt haar partner

Markant feit: 1 vrouw op 9 bekent dat ze haar partner al bedrogen heeft. 10% leerde haar vriend via internet kennen, 30% tijdens het uitgaan.

Liever werken dan thuis zijn

72% van de respondentes heeft een fulltime of parttime job. Het financieel aspect is natuurlijk belangrijk, maar een job betekent voor hen veel meer dan dat.

Op de vraag "waarom werk je?" halen de meeste vrouwen persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten naar voor. Vrouwen uit lagere sociale groepen hebben het vaker over het sociale aspect, vrouwen uit hogere sociale groepen benadrukken hun persoonlijke ontwikkeling.

Eén van de respondentes verwoordde het zo: "Hele dagen thuis zitten is niets voor mij en een heel jaar op reis gaan is niet mogelijk, dus werken is zowel nodig voor centjes als deel van persoonlijke ontwikkeling en onderhouden van sociale contacten."

Nieuwe outfit = meer zelfvertrouwen

Drie vierde van de ondervraagde vrouwen is ervan overtuigd dat mooie vrouwen meer kansen krijgen op het werk en in de liefde. Dus…kiest 84,7% resoluut voor een nieuwe outfit om haar zelfvertrouwen op te krikken bij een belangrijk evenement.

Het merendeel van de vrouwen herkent zich wel in haar ouders maar is ervan overtuigd dat ze het uiterlijk van haar moeder heeft maar het karakter van haar vader.

46,5% zit lekker in haar vel, 36,3% is meestal tevreden. Vooral kinderen hebben en al ietsje ouder zijn (35+) doet de balans positief omslaan.

77,6% van onze surfsters lacht minstens één keer per dag. 36,7 huilt minstens één keer per maand. Jonge vrouwen en single vrouwen huilen net iets vaker. Wanneer er tranen vallen, zoekt 53,9% troost bij hun vrienden, 44% bij hun partner.

Het beste moet nog komen

Meer dan 70% van onze vrouwen verwacht dat het beste nog moet komen. 80% van onze vrouwen voelt zich nu lekkerder in haar vel dan 5 jaar geleden.

Looks

78,3% van de vrouwen vindt een goed karakter de meest belangrijke factor voor een partner. Vriendschap en humor komen op de tweede en derde plaats. Single vrouwen blijken looks & sociale status wel belangrijker te vinden.

De beste redenen om jezelf op te kleden volgens onze respondenten: uitgaan (85,8%), restaurantbezoek (77,5%) of vrienden ontvangen (68,6%).

Vriendschap

5,2% van de ondervraagde vrouwen geeft aan géén echte vrienden te hebben. Jonge vrouwen hebben over het algemeen meer echte vrienden van hun 35+ seksegenoten.

Partner Content