Met een goed humeur opstaan? Zo doe je dat!

Door De Redactie

Het rinkelen van de wekker: het is voor velen het vreselijkste geluid dat er bestaat. Worstel ook jij (bijna) elke ochtend met opstaan? Met deze tips spring je levendig uit je bed, en dat met een goed humeur!

Bereid je voor

Haast en spoed is zelden goed! Zorg dat je ’s morgens niet te veel moet nadenken en bereid je ochtend voor. Dek de tafel voor het ontbijt, maak een lijstje van de taken die je nog moet uitvoeren en leg je kleren klaar zodat je er enkel in hoeft te springen. Deze ‘verloren’ minuten in de avond zorgen ervoor dat je met een gerust hart naar bed kan en wat langer kunt slapen.

Kies een aangename alarmtoon

Niets is zo vervelend als je abrupt uit je slaapstand wordt getrokken. Vermijd dat je geïrriteerd aan je dag begint en laat je piepende alarmgeluid of hardcore lied achterwege. Hoe irritanter het wekgeluidje, hoe sneller je wakker wordt? Toch niet! Een irritante alarmtoon zorgt ervoor dat je je wekker sneller zal uitschakelen, waardoor je terug gaat indommelen. Kies voor het vrolijk getjilp van vogels of een feel good popliedje en word al lachend wakker.

Stop met snoozen

Ja, het is moeilijk om op te staan maar voel jij je meer uitgerust of heb je een beter humeur na een tweede of derde keer snoozen? Het is verleidelijk om je wekker af te zetten maar je maakt het jezelf lastiger om op te staan. Bovendien is de kwaliteit van die lichte slaap niet goed. Hoor je je wekker afgaan? Denk niet na, sta onmiddellijk op, ga naar de keuken of neem een verfrissende douche.

Rek je uit

Open je ogen en rek je rustig uit. Het voelt niet enkel goed, je gaat zo je spieren losser maken, de spanning in je lichaam verminderen en daarbovenop wordt je bloedcirculatie verbeterd. Uitrekken: het is een fijn excuus om één of twee minuten langer in je bed te vertoeven.

Drink een glas water

Wanneer je slaapt, dehydrateer je een beetje. Neem daarom een glas water mee en plaats deze op je nachtkastje. ’s Nachts eens nippen van je glas zorgt ervoor dat je je lichaam hydrateert en zo de toxine in je lichaam verwijderd. Wanneer je ’s morgens water drinkt, geef je jouw lichaam een signaal om wakker te worden.

Neem een douche

Niet iedereen heeft de tijd om ’s morgens te douchen, maar het heeft wel een goede invloed op je humeur. Het water, of het nu warm of lauw is, maakt je in een oogwenk opgewekter. Wat gaat er nu boven een fris gevoel om je dag te beginnen?

Ontbijt goed

Veel mensen snakken naar een kop koffie in de ochtend en daar is niets mis mee. En net als een auto, heb ook jij voldoende brandstof nodig om je dag door te komen. Maar van een kopje koffie krijg je niet genoeg energie. Het ontbijt is dan ook de belangrijkste maaltijd van de dag. Laat je lichaam rustig opstarten en verwen jezelf met fruitsap, yoghurt, ontbijtgranen of fruit. Een goed en stevig ontbijt zet je metabolisme in gang en geeft je voldoende energie.

Wees positief

Blijf steeds positief, ook al is dat niet evident in de ochtend. Denk aan de goede en leuke dingen die je te wachten staan in de dag, want die zijn er in ieder geval. Positief denken, het is goed voor je gezondheid!

Tekst: Rani Merckx

Partner Content