Niet voor gevoelige lezers: de 8 meest vieze plekken op kantoor

Niet voor gevoelige lezers: de 8 meest vieze plekken op kantoor

Ben je een échte poetsmaniak wanneer het op jouw huis aankomt, maar heb je zelfs nog geen vod aangeraakt op het werk? Niet echt logisch als je weet dat je er wekelijks zo’n veertig uur spendeert. Dit zijn de 8 meest vieze plekken op kantoor. Bah!

De 8 meest vieze plekken op kantoor

Jouw lievelingskopje is viezer dan je denkt

Veel mensen hebben hun favoriete koffietas op het werk. En velen onder hen plaatsen deze vaak niet in de vaatwasser uit angst dat er een collega mee gaat lopen. Stel je voor! Enkel even onder de kraan houden en klaar, denken ze dan. Maar uit onderzoek blijkt dat twintig procent van alle mokken besmet zijn met gezichtsbacteriën, ook als ze afgespoeld zijn met heet water.

Je koptelefoon delen doe je beter niet

Bacteriën hebben bij koptelefoons de vrije loop dankzij huidschilfers, zweet en oorsmeer, met uitslag op het gezicht of zelfs luizen tot mogelijk gevolg. Probeer er daarom zeker maandelijks met een ontsmettingsdoekje overheen te gaan.

Een balpen dient niet om op te kauwen

Je ziet het wel vaker: mensen die een balpen in hun mond steken. Een vieze gedachte als je beseft dat balpennen vaak van hand tot hand gaan.

De printer is een broedplek van bacteriën

Wist je dat de gemiddelde printer en/of kopieermachine tot driehonderd keer per dag wordt aangeraakt? Dit maakt het een broedplek voor bacteriën. Er altijd eerst met een reinigingsdoekje over wrijven voordat je hem gebruikt is dus zeker geen slecht idee.

Schoonmaakbeurt voor het toetsenbord

Doordat we er niet alleen vaak op werken, maar er dikwijls ook boven eten, zullen de huidcellen, voedselresten en zweet ervoor zorgen dat bacteriën zich in de relatief kleine ruimte snel verspreiden. Schud je toetsenbord daarom elke week goed uit, en ga daarna met een vochtig doekje over de toetsen.

De koelkast op kantoor

Op het werk houden mensen hun eten vaak minder in de gaten. Druipende Tupperwarepotjes en beschimmelde yoghurt zijn een vaak voorkomend fenomeen op kantoor. Misschien gewoon een broodje halen?

De microgolfoven!

In de microgolfoven passeren alle smaken en geuren op een dag de revue. Bacteriën hebben warmte nodig om te overleven en dat vinden ze hier natuurlijk. Zeker als er ook gerechten met vlees worden opgewarmd, kun je ziek worden als de oven niet goed wordt schoongehouden. Dagelijks een warm sopje op basis van schoonmaakazijn kan dan wonderen doen.

Een vuile wc-kraan

Blijkbaar zou de wc-kraan nog viezer zijn dan het toilet zelf. Het is tenslotte het eerste wat mensen aanraken na hun bezoekje op de troon. Sluit de kraan daarom na het wassen van je handen met een papieren doekje en gebruik dit ook om de deur te openen.

Bron: margriet.nl

Ook interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)