Ontroerend filmpje: kinderen met het syndroom van Down steunen toekomstige mama

Door De Redactie

21 maart is het Werelddownsyndroomdag. Trek die dag twee verschillende sokken aan: oranje en geel, geruit en gestipt. Draag kniekousen onder je rok. Of knalroze sokken onder je maatpak. Doe maar één sok aan. Of trek er drie paar aan. Als symbool voor trisomie 21. Dat mensen net even anders maakt, terwijl ze toch zo hetzelfde zijn als jij.

Lijdt mijn [LINK_TEXT id=1]? Het is de vraag die vrijwel elke moeder zich stelt wanneer ze een kindje verwacht. Mensen met het downsyndroom denken, gedragen en zien er anders uit. Maar deze vijftien kinderen met de beperking bewijzen dat ze net als ieder ander gelukkig kunnen zijn.

‘Ik verwacht een baby. Ik heb ontdekt dat hij aan het syndroom van Down lijdt. Ik ben bang: wat voor een leven zal mijn kind krijgen?’ Een moeder heeft ontdekt dat ze in verwachting is van een kindje met het downsyndroom. Bezorgd om het welzijn en de toekomst van haar kind, stuurde ze een e-mail naar een vereniging die pleit voor de integratie van mensen met het downsyndroom.

De vereniging reageerde met een ontroerende video. Samen met vijftien kinderen met de beperking, steken ze de toekomstige moeder een hart onder de riem:

‘Lieve toekomstige mama,

Vrees niet! Jouw kind zal in staat zijn om een heleboel zaken te verwezenlijken. Hij zal je knuffelen, naar je toelopen en je vertellen dat hij van je houdt. Hij zal naar school gaan als elk ander kind, hij zal leren schrijven en gaat naar jou schrijven als hij ver weg is want ook hij kan reizen. Hij zal in staat zijn om te werken, om zijn eigen centjes te verdienen. En met dat geld zal hij je meenemen op diner.’

Maar soms zal het moeilijk zijn, heel moeilijk. Bijna onmogelijk! Maar geldt dat niet voor alle moeders?

Lieve aanstaande mama: je kind zal blij zijn, net als ik. En ook jij zult gelukkig zijn!’

Partner Content