Opgeblazen buik? Fitnessblogster geeft tips!

Opgeblazen buik? Fitnessblogster geeft tips!

Het contrast tussen de buik waarmee we opstaan en die waarmee we gaan slapen is soms groot. Naargelang wat we eten kan onze maag (en onze buik) serieus opzwellen. Dat merkte ook de Ierse fitnessblogster Tiffany Brien. Zij deelde dan ook graag een foto van haar ‘voedselbaby’ samen met tips om hem te voorkomen én te genezen!

Foto’s zeggen niet alles

De blogster maakte twee kiekjes van haar buik: een toen ze net was opgestaan en een voor het slapengaan.
En het verschil is groot. “Neen, ik ben geen zes maanden zwanger”, schrijft Tiffany bij de foto. “Dit is alleen maar mijn voedselbaby.” Tussen beiden foto’s zit slechts 12 uur verschil. Ze wilde deze foto delen om aan te tonen dat het ‘perfecte lichaam’ niet bestaat en foto’s bedrieglijk kunnen zijn.

“Deze foto is gemaakt op een slechte dag. Ik kan niet exact vertellen waarom ik er zo opgeblazen uitzie. Ik heb alles overlopen wat ik heb gegeten en dat leek me redelijk gezond. Het is mogelijk dat mijn lichaam protesteerde. Soms verdraagt je lichaam iets niet dat je vaak eet”, schrijft ze.

Hoe ze zo’n opgeblazen buik kreeg? Dat is volgens haar ook te wijten aan té veel stress of te weinig slaap. Maar onder het motto: voorkomen is beter dan genezen, geeft ze ons enkele tips.

De tips van de fitnessblogster

  1. Houd een voedseldagboek bij. Dan kun je alles goed opvolgen. Noteer wat je gegeten hebt en hoe je je erbij voelde. Als je opgeblazen bent, kun je zien aan wat dat te wijten is.
  2. Zorg voor voldoende slaap (liefst zo’n 8 uur per nacht).
  3. Sporten helpt niet tegen een opgeblazen buik, want het is namelijk geen vet maar je maag die uitzet.
  4. Overweeg een natuurlijk middeltje: drink een kruidenthee voor de spijsvertering (in de winkel vind je speciale kruidenmengelingen hiervoor, bijvoorbeeld van YogiTea). Of hak wat gember fijn en laat dat zo’n 10 minuten koken in water. Drink daarna het water op. Wat ook helpt: pepermuntthee, dat heeft een kalmerend effect op de maag en de buik.

Opgepast! Na een maaltijd doe je deze dingen beter niet…

Bron: HNB, Beeld: Facebook Tiffany Brien

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)