Reken af met aambeien

Door De Redactie
Niemand praat er graag over, maar 15% van de Belgische bevolking krijgt ooit af te rekenen met aambeien. Met de nieuwe HemoClin gel en spray kan dit intieme probleem snel en doeltreffend verholpen worden.

Aambeien kan je best vergelijken met spataderen. Het zijn gezwollen bloedvaten en in tegenstelling tot spataderen zitten ze op een nogal vervelende plaats, boven of ter hoogte van de sluitspieren van de anus. Ze zijn uiteraard vervelend en geven de patiënt op zijn minst jeuk en een onprettig gevoel. Soms gaan ze ook gepaard met irritatie en bloedingen. Door vezelrijk te eten, voldoende te bewegen en niet te hard te persen bij de stoelgang kunnen aambeien in veel gevallen voorkomen worden. Maar bij acute gevallen is er nu HemoClin gel of spray.

Deze natuurlijke gel en spray werken verzachtend en verkoelend, waardoor jeuk en het branderig gevoel worden bestreden. Daarnaast neutraliseren beide producten schadelijke bacteriën dankzij het gepatenteerde bio-actieve 2QR-complex, de zogenaamde bio-actieve bacterieblokker, afkomstig van de Aloë barbadensis plant. Deze blokker heeft een neutraliserende werking op schadelijke bacteriën, verzorgt de huid en ondersteunt het natuurlijke genezingsproces. In de spray vind je bovendien ook Hamameliswater terug, dat kalmeert en verlicht. Bovendien werd de gel als een comfortabel “glijmiddel” voor de ontlasting en is het kleurloos waardoor er bijvoorbeeld geen vlekken in de kleding achterblijven.

Dankzij de speciale doseerflacon is de gel ook hygiënisch, makkelijk én gelijkmatig aan te brengen. Wil je aambeien voorkomen? Volg dan onderstaande tips:

Evenwichtige voeding

* Zorg dagelijks voor voldoende vezels in uw maaltijd. Eet dus meer volkoren producten, (rauwe) groenten en vers fruit.
* Drink veel water, ten minste twee liter water per dag. Start de dag met een tot twee glazen lauw water op de nuchtere maag. Dit brengt de spijsvertering op gang en bevordert de darmtransit.
* Beperk het gebruik van witte suiker(producten), dit kan constipatie veroorzaken.
* Gebruik geen laxerende middelen en beperk het gebruik van producten met laxerende eigenschappen (koffie, tabak, enz.). Deze kunnen de darmwerking schaden en aambeien verergeren.

Voldoende beweging

* Zorg voor voldoende lichaamsbeweging (vooral wandelen en zwemmen), ten minste 20 minuten per dag.
* Oefen de sluitspier door deze regelmatig samen te trekken en te ontspannen. Dit helpt de weefsels en de spieren te versterken.
* Vermijd lang stilzitten.

Stoelganggewoonten

* Voorkom hard persen tijdens de stoelgang.
* Vermijd langdurig toiletbezoek, maar haast uw stoelgang niet. Dat kan weer leiden tot te veel druk.
* Luister naar uw lichaam en bezoek het toilet indien nodig. Stel toiletbezoek niet uit, dit kan leiden tot constipatie en als gevolg daarvan meer persen.

Anale hygiëne

* Wees voorzichtig met ‘vegen’. Te veel druk op het toiletpapier kan de weefsels en de huid onnodig belasten.
* Gebruik bij klachten liever geen toiletpapier, maar spoel met warm water.

Verkrijgbaar bij de apotheek
Gel 45 ml – 19,95 euro
Spray 35 ml – 9,95 euro

Partner Content