Roel Vanderstukken zet schouders onder Pink Ribbon

Roel Vanderstukken zet schouders onder Pink Ribbon

[VIDEO_4499]

 

“Doe ik.” Dat was het spontane antwoord van zanger en acteur Roel Vanderstukken toen we hem vroegen of hij voor Pink Ribbon een lied wilde schrijven en zingen. Hij bewerkte voor ons én voor zijn moeder die borstkanker heeft, zijn nummer ‘Bewaar je dromen’.

Roel Vanderstukken: “Toeval bestaat niet, dacht ik toen jullie me belden. De vraag om de strijd tegen borstkanker te steunen met een lied kwam enkele dagen voor mijn moeder geopereerd moest worden. Ook bij haar is borstkanker vastgesteld. Jaren geleden bleek op een mammografie dat haar melkklieren veel kalk afzetten. Sindsdien is ze consequent naar screenings gegaan. De laatste keer werd een tumor ontdekt met kwaadaardige cellen. Ook haar linkerklier was aangetast. Een amputatie kon niet uitblijven. Mijn moeder is nog maar 54 en ik schrok heel erg bij het horen van het slechte nieuws. Je hoort kanker en de angst snoert je de keel, want de woorden ‘dood’ en ‘afscheid’ flitsen gelijk aan je voorbij. Maar ik heb die angst weggeduwd en het woord kanker gereduceerd tot een verzamelnaam voor veel verschillende vormen van ziektes. Sindsdien zeg ik bij mezelf: ‘Mama is ziek’, dat maakt het veel hanteerbaarder.

Voor mannen staat borstkanker ver van hun bed. Het is een kanker die vooral vrouwen raakt. Moeders, zussen, dochters… Ze verliezen een stuk van hun trots, hun vrouwelijkheid, hun seksualiteit. Als man kunnen wij nauwelijks bevatten wat dat met je doet. We kunnen er gewoon niet over meespreken. Ook daarom vind ik dit initiatief belangrijk. Met deze song kan ik tegen mijn moeder zeggen hoeveel ze voor me betekent.”

 

Meer info: www.pinkribbon-magazine.be
Pink Ribbon Magazine wordt gratis verspreid!

 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)