Slaaptips voor rustige nachten

Door De Redactie

Je gedachten verstrooien en je leren focussen op iets anders, zo doorbreek je die piekerspiraal. Maar hoe doe je dat 's nachts? Moet je dan ook gaan wandelen? Wat doe je tegen het tobben voor je in slaap valt of het wakker worden met zorgen aan je hoofd? Wij zochten het uit!

Ben jij een piekeraar? Dan is de kans groot dat je daar ook 's nachts last van hebt. Maar wat gedaan als al dat gepieker je wakker houdt?

1. Sta op en doe iets

Kies geen uitdagende activiteit, maar iets saais zoals strijken, afstoffen of haal dat ene saaie boek boven. Laat vooral de televisie uit, want dat maakt je weer alert en het is net de bedoeling dat je slaperig wordt.

2. Ga weer naar bed

Het is niet de bedoeling dat je ellenlang beneden blijft zitten en de volgende ochtend zeven manden strijk hebt verorberd. Ga weer naar bed en probeer te slapen.

3. Sta weer op en doe opnieuw iets oninteressants

Word je weer overmand door al die piekergedachten? Haal je stoffer of strijkijzer dan nog eens boven. Deze techniek is intensief en vraagt de nodige bereidwilligheid, maar het helpt wel om die piekergedachten effectief aan te pakken.

Partner Content