Stressvrij op 5 manieren

Stressvrij op 5 manieren

1. Duik jij ook geregeld de koekjeskast binnen na een zware dag op het werk om de stress van je af te eten? Niet doen…neem gewoon even een verkwikkende douche of ga even relaxed in bad. Grijp dus niet direct naar eten, want achteraf zal je hier ongewtijfeld weer spijt van krijgen!

2. Na een ruzie met je partner ga je best even langs bij een vriendin aan wie je je verhaal kwijt kan. Of pen je emoties neer in een dagboek. Zo kan je mentaal even afstand nemen van het hele gedoe en krijg je een beter zicht op de zaken.

3. Shoppen om jezelf van alle stress te bevrijden…het is niet altijd een goed idee! Achteraf krijg je ongetwijfeld een slecht gevoel omdat je veel geld uitgegeven hebt en zorgt een minsaldo op je bankrekening nog voor meer zenuwen. Probeer dan je stress dan ook kwijt te raken op een andere manier door bijvoorbeeld een stukje te gaan fietsen of te gaan lopen.

4. De drang naar sigaretten is het grootst wanneer je in stressvolle situaties terecht komt. De nicotine zorgt er zelfs even voor dat er endorfines in je lichaam terecht komen waardoor je je beter gaat voelen. Maar dit gevoel is slechts van korte duur… Je kan je beter afreageren door even een kort moment van meditatie of yoga in te lassen. Zelfs tien minuutjes lezen in jouw favoriete roman zal je oppeppen.

5. Wordt het je allemaal een beetje teveel en voel je dat je de stress niet langer de baas kan? Knijp er dan even tussenuit voor een paar dagen en kom weer helemaal tot rust. Of trek naar een kuuroord om je eens even te laten verwennen van kop tot teen!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)