Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Studie bewijst: tijd doorbrengen in de natuur is goed voor je gezondheid

Door Jolien Thieleman

Dat een wandeling of fietstocht in de frisse buitenlucht deugd kan doen, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar het is nu ook bewezen dat het goed is voor je gezondheid!

Trek die wandelschoenen maar al aan, want volgens een Britse studie in het Scientific Reports blijkt dat slechts twee uur natuur per week heilzaam kan zijn voor je mentale én fysieke gezondheid.

Geluksgevoel

Het onderzoek werd gevoerd bij 20.000 Britten die werden bevraagd over de tijd die ze in de natuur spenderen en hoe ze zich daarbij voelden. En wat bleek? De helft van zij die weinig tot geen tijd spendeerden in de natuur, gaf aan minder gelukkig te zijn. Sterker zelfs: een op vier verklaarde in een minder goede gezondheid te verkeren. Bij de mensen die maar twee uur per week buiten vertoefden, gaf maar een op drie aan minder tevreden te zijn en slechts een op zeven verkeerde in een minder goede gezondheid.

Voor iedereen

Die bevindingen bleek voor iedereen te gelden. “Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, in de stad of in een rijke of arme buurt woont”, vertelt de hoofdauteur van de studie. “Ook voor mensen met een chronische ziekte of een beperking konden we hetzelfde resultaat vaststellen. We waren bang dat die twee uur enkel effect zouden hebben bij gezonde mensen die de natuur opzochten, maar dat bleek dus niet het geval te zijn.”

Hop, de natuur in!

De studie zegt daarbij dat het niet uitmaakt of je de twee uur in één keer spendeert of in stukjes. Maar wij zeggen alvast: hoe meer, hoe beter! Spring op je stalen ros, vertrek voor een ontspannende wandeling, zet je op een bankje in het park of neem de tuin onder handen. Hier vind je alvast heel wat inspiratie voor leuke uitjes in de natuur!

Bron: Het Nieuwsblad – Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content