Geen tijd om gezond te eten? Libelle-diëtiste Annelies geeft raad!

Door De Redactie

Onze afslankambassadrices hebben niet altijd tijd of zin om uitgebreid te kokkerellen. En dat hoeft ook niet, zegt Libelle-diëtiste Annelies!

SOS tijdsgebrek

Afslankambassadrices Ivonna, Fleur, Nancy en Myra kunnen ervan meespreken: gezond koken past niet altijd in een druk doordeweeks schema. Afhaalmaaltijden en een bezoekje aan de snoepautomaat zijn dan verleidelijke oplossingen. Met deze gezonde tips van Libelle-diëtiste Annelies wordt dat overbodig!

  1. Kook in het begin van de week enkele eieren.  Lekker (en gezond) als tussendoortje, maar ook om bijvoorbeeld salades of andere gerechten meer vulling te geven.
  2. Prop je vriezer vol met diepvriesgroenten. Die blijven niet alleen langer goed, ze zijn meestal ook rijker aan vitamines dan verse groenten uit de supermarkt. Die komen immers vaak van verre landen en verliezen door te lange blootstelling aan warmte een deel van hun voedingsstoffen. Toch liever vers? Koop zoveel mogelijk lokale groenten! Maak in het weekend een grote ketel soep en vries die in porties in. Handig om snel mee te graaien naar het werk.
  3. Zorg ervoor dat je altijd volkoren crackers of zilvervliesrijstwafels in huis hebt. Ze zijn een goede afwisseling voor brood en houden je zelfs langer gevuld. Vooral als je ze eet met mager beleg zoals humus, kippenwit of magere platte kaas en wat groenten.
  4. Zorg voor een voorraadje volkoren rijst of quinoa in je voorraadkast. Het zijn lekkere alternatieven voor aardappelen of puree, die minder lang vers blijven. Quinoa of rijst is ook in ‘n wip klaar: nog geen tien minuten pruttelen in kokend water!

Partner Content