Vrouwen sporten meer dan je denkt

Vrouwen sporten meer dan je denkt

Een grootschalige Europese studie onderzocht in maart 2011 het bewegingspatroon van 1.200 vrouwen tussen 20 en 55 jaar in 7 landen: België, Duits land, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. In 10 grootsteden kregen telkens 120 vrouwen drie dagen lang een stappenteller en hielden ze online een bewegingsdagboek bij. Dit zijn de resultaten op een rijtje:

 

4 km per dag

Ongeveer 4 km per dag stappen Belgische vrouwen, zelfs als ze niet specifiek gaan wandelen. Alleen de Franse vrouwen doen beter en wandelen meer dan 5 km per dag. De Spaanse vrouwen blijven meer thuis of nemen vaker de auto want ze halen nog geen 2 km.

Zondag rustdag?

Zelfs op een zondag zitten Belgische vrouwen niet stil. Alhoewel amper 4% zegt te sporten, gaan ze wel shoppen of boodschappen doen (26%) of kiezen ze voor een leuke activiteit met het gezin. Minder dan 1 op de 10 vrouwen (8%) geeft toe even thuis te relaxen.

Altijd in beweging

Op een weekdag blijkt sporten geen belangrijke bezigheid (3%). Maar bijna de helft van de vrouwen (46%) stapt elke dag naar het werk, 27% doet boodschappen, 21% wandelt rond in functie van haar baan. Amper 1% bleef thuis om te niksen.

Fitness, joggen of zwemmen?

De Belgische vrouwen die wél sporten doen aan fitness (22%), gaan fietsen (18%) of joggen een rondje (18%). Lange wandelingen maken (16%) en gaan zwemmen (16%) vinden ze ook leuk.

Man vs vrouw

55% van de Belgische vrouwen gelooft dat vrouwen op een doordeweekse dag actiever zijn dan mannen. In Portugal zegt zelfs 70% van de vrouwen dat, in Nederland 46%. Ze menen dat vrouwen actiever zijn omdat ze moeten jongleren met verschillende dagelijkse huishoudtaken.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)