Daarom is watermeloen zo gezond (en dit kun je ermee maken!)

Daarom is watermeloen zo gezond (en dit kun je ermee maken!)
Getty Images

Met zijn 92% water is watermeloen ongelofelijk hydraterend en van nature vetarm. Bovendien barst de vrucht van de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

Nog niet overtuigd om je tanden in zo’n sappig stuk te zetten? Lees dan zeker even verder!

1. Natuurlijke vetverbrander

Watermeloen bestaat voor een groot deel uit vruchtensuikers en water met vezels. Per 100 gram krijg je maar zo’n 30 calorieën binnen, wat heel weinig is. De vrucht bevat daarnaast citrulline, een stof die vetophopingen kan verminderen.

2. Goed voor je hart en bloedvaten

Het zomerfruit bevat lycopeen, een belangrijke voedingsstof voor je cardiovasculaire gezondheid. Onderzoek bewees al eerder dat het regelmatig eten van watermeloen je bloeddruk zou verlagen en dat het de doorbloeding zou stimuleren. Goed om te weten: lypoceen zit ook in tomaten.

3. Ontstekkingsremmend

Watermeloen is rijk aan fenolen zoals flavonoïden en carotenoïden, wat de vrucht effectief maakt in het verminderen van ontstekingen en het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen. Kies wel altijd voor een rijp exemplaar, dat is rijker aan gunstige fenolen. Een rijpe vrucht herken je aan de donkergroene schil.

4. Goed voor je nieren

Je hebt het misschien al gemerkt, maar van watermeloen moet je vaker plassen. Dat komt niet alleen door het hoge watergehalte, maar ook door het natuurlijk diureticum, een vochtafdrijvend middel. Toch overbelast het je nieren niet. Integendeel zelfs: de vrucht ondersteunt je lever in het afvoeren van afvalstoffen, zodat je nieren worden ontzien.

5. Goed voor je zenuwen en spieren

Watermeloen is rijk aan kalium, wat belangrijk is voor een goede functie van je zenuwen en spieren. Het bepaalt onder andere hoe vaak je spieren samentrekken én het bevordert de zenuwprikkels in je lichaam.

6. Sterk immuunsysteem

Wist je dat de vrucht erg veel vitamine C bevat? Een geweldige vitamine voor de ondersteuning van je immuunsysteem én om de vrije radicalen die celschade veroorzaken te bestrijden. De vitamine is daarnaast goed om wondjes te genezen en om de collageenproductie een boost te geven.

7. Goed voor je ogen

Het zomerfruit is een geweldige bron van bèta-caroteen die in ons lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine ondersteunt de pigmenten in je netvlies en beschermt je ogen tegen veroudering en nachtblindheid. Bovendien onderhoudt het een gezonde huid, tanden, botten en slijmvliezen.

Doen met watermeloen

Lekker, gezond én verfrissend, zo’n sappige watermeloen. En het beste van al: je kunt er zoveel kanten mee uit! Het is lekker in desserts, drankjes, salades en nog veel meer. Laat je inspireren door deze verrassende recepten:

Bron: optimalegezondheid.com

Meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)