Wees stress de baas

Door De Redactie

Kan je het soms allemaal niet meer bol werken? Werk, huishouden, vrienden, hobby’s,…Stress kan je echt verlammen. Je werkt niet meer productief, je hebt alsmaar hoofdpijn, je krijgt je gedachten niet meer op orde. Tijd om stress een halt toe te roepen! Probeer deze anti-stress tips toe te passen. Relaxen is de boodschap!

Time management

Elke dag verliezen we kostbare tijd aan onbelangrijke dingen. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen. Eerst de belangrijke taken en dan pas de minder belangrijke. Iedereen doet het: onaangename taken zolang mogelijk uitstellen. Elke keer je nog maar denkt aan zo’n taak, krijg je al stress. Doe het gewoon onmiddellijk en stel het niet uit.

Teveel hooi op je vork

Je wilt dat mensen je leuk en aardig vinden, je wilt ook niemand teleurstellen. Dit bezorgt jou veel stress! Je aanvaardt extra werkjes omdat je wilt dat mensen goede dingen over jou zeggen. Je durft geen 'neen' zeggen omdat je niemand wilt teleurstellen. Tijd om hiermee te stoppen. Je moet echt aan jezelf denken en proberen om assertief te zijn. Probeer 'neen' te zeggen op een zachte, vriendelijke manier. Wedden dat je niemand teleurstelt?

Vrolijke vrienden

Heb je stress op het werk? Spreek op tijd af met je vrienden. Zij kunnen je gedachten even van het werk halen. Ze zien dingen ook op een andere manier. Praat met hen over je werk. Ze kunnen een nieuw licht op de zaak werpen en jou misschien op ideeën brengen.

Ready, set, go!

Een fysieke activiteit is een remedie tegen stress. Als je echt gestresseerd bent, is het een goed idee om eens flink te gaan sporten. Klinkt raar, maar het werkt echt. Waarschijnlijk heb je er geen zin in, maar trek toch je sportschoenen aan en ga bijvoorbeeld een eindje lopen.

Relax, take it easy

Een stresskonijn als jij heeft moeite met ontspannen en relaxen. Je hebt altijd dingen aan je hoofd en echt ontspannen ben je zelden. Stress verlamt je op de duur en daardoor ga je minder goed presteren. Het is dus aangeraden om af een toe een break te nemen. Las tijd voor jezelf in. Een avondje niksen in de sofa met een glaasje wijn, een lang, warm bad, een massage, lekker uitslapen…

Partner Content