Zo beleef je plezier aan een gezonde levensstijl

Zo beleef je plezier aan een gezonde levensstijl
Getty Images

Gezonder eten betekent vaak een klik maken in je hoofd. De juiste instelling opbouwen is niet altijd makkelijk, daarom enkele tips om vooral ook te leren genieten van een gezonde levensstijl.

Waarom werk maken van een gezonde levensstijl?

  • Het klinkt simpel, maar eens je een gezonde levensstijl onder de knie hebt, kun je eten wat je wilt zonder erin te overdrijven. Eens je jezelf duidelijk hebt gemaakt dat te veel chocolade echt niet goed voor je is, geniet je even hard van een een klein stukje als van een hele reep.
  • Je hoeft geen strenge dieettips te volgen, want je denkt zelf al op een positieve manier na over eten. Je beseft dat alles gevolgen heeft, maar je beseft ook dat je – met mate – kunt genieten van wat je maar wilt.

Toegegeven, jezelf de juiste reflexen aanleren en oude gewoontes afzweren gaat niet van dag op dag. Maar het hoeft dan ook niet snel te gaan. Een gezonde levensstijl blijft vooral ook een leerproces. En dankzij deze tips kun je er ook van genieten:

Inspirerende kookboeken

Niets zo heerlijk als door kookboeken snuffelen, op zoek naar nieuwe recepten en mooie beelden. Investeer in een paar boeken die je echt aanspreken en beloof jezelf er wekelijks een recept uit te bereiden.

Deze kookboeken smaken naar meer:

  1. Fast food van Sandra Bekkara – €24.99 bij Borgerhoff & Lamberigts
  2. Easy@home – back to basic met Ilse – €24.99 bij Standaard Uitgeverij
  3. Een dagelijkse portie power van Claudia Van Avermaet – €25.99 bij Lannoo

Nieuwsgierig naar nieuwigheden

Prikkel jezelf en koop iedere keer iets in de supermarkt dat je nog niet eerder hebt gegeten: een groente waar je nog nooit mee gekookt hebt, of een stukje tropisch fruit om te proberen. Er zijn zoveel verschillende soorten groenten en fruit die verbazend lekker zijn. Ook producten die je wel goed kent, kunnen met een fris nieuw recept omgetoverd worden in een verrassende maaltijd.

Kokerellen in groep

Een van de leukste manieren om nieuwe gerechten en een nieuwe manier van koken te leren kennen, is door het volgen van workshops en kooklessen. Je ontmoet er heel wat inspirerende mensen én je leert nieuwe manieren van eten klaarmaken kennen. Wie weet hou je er bovendien ook nog fijne vriendschappen aan over.

Delen is de boodschap

Nodig vrienden uit om zelfgemaakte, gezonde gerechten te proeven. Of beter nog: start een gezond kookgroepje en organiseer elke week om beurt een avond waarbij je een nieuw zelfgemaakt gerecht presenteert. Sfeervol, gezellig en samen gezond. Een mix van alles wat leuk is, toch?

Kies de juiste restaurants uit

Er zijn zoveel kookstijlen te ontdekken, en het mooie eraan? Heel wat restaurants springen mee op de gezonde kar. Maandelijks zie je wel ergens een nieuwe eetplaats openen met gezonde maaltijden. Ideaal om de stad in te trekken en de meest hippe hotspots te ontdekken.

Bron: Psychology Today

Deze smakelijke toppers mogen niet op je bord ontbreken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! Wij verwelkomen je ook graag op ons Libelle Vriendinnenplatform!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)