Zo beleef je plezier aan een gezonde levensstijl

Zo beleef je plezier aan een gezonde levensstijl

Gezonder eten betekent vaak een klik maken in je hoofd. De juiste instelling opbouwen is niet altijd makkelijk, daarom enkele tips om vooral ook te leren genieten van een gezonde levensstijl.

Waarom werk maken van een gezonde levensstijl?

  • Het klinkt simpel, maar eens je een gezonde levensstijl onder de knie hebt, kun je eten wat je wil zonder daarin te overdrijven. Eens je jezelf duidelijk maakte dat te veel chocolade echt niet goed voor je is, geniet je even hard van een klein stukje in plaats van een hele reep.
  • Je hoeft geen strenge dieettips te volgen, je denkt zelf al op een positieve manier na over eten. Je beseft dat alles gevolgen heeft, maar je beseft ook dat je – met mate – kunt genieten van wat je maar wilt.

Toegegeven, jezelf de juiste reflexen aanleren en oude gewoontes afzweren gaat niet van dag op dag. Maar het hoeft dan ook niet snel te gaan. Een gezonde levensstijl blijft vooral ook een leerproces. En dankzij deze tips kun je er ook van genieten:

Inspirerende kookboeken

Niets zo heerlijk als door kookboeken snuffelen, op zoek naar nieuwe recepten en mooie beelden. Investeer in een paar boeken die je echt aanspreken en beloof jezelf er wekelijks een recept uit te bereiden.

Deze kookboeken smaken naar meer:

  1. Feel Good Food van foodblogster Pauline Weuring, dit boek koop je hier voor € 19,95.
  2. Nooit meer Diëten van Sandra Bekkari. Bestel het boek hier voor € 24,95 en laat je inspireren.
  3. Ilse Kookt – Puur en met Passie. Smullen, lezen en bestellen doe je hier voor € 24,99.

Nieuwsgierig naar nieuwigheden

Prikkel jezelf en koop iedere keer iets in de supermarkt dat je nog niet eerder at. Een groente waar je nog nooit mee kookte. Of een stukje tropisch fruit om te proberen. Er zijn zoveel verschillende soorten groenten en fruit die verbazend lekker smaken. Ook producten die je wel goed kent, kunnen met een fris nieuw recept omgetoverd worden in een verrassende maaltijd.

Kokerellen in groep

Een van de leukste manieren om nieuwe gerechten en een nieuwe manier van koken te leren kennen, is door het volgen van workshops en kooklessen. Je ontmoet er heel wat inspirerende mensen én je leert nieuwe manieren van eten klaarmaken kennen. Wie weet hou je er bovendien ook nog fijne vriendschappen aan over.

Delen is de boodschap

Nodig vrienden uit om zelfgemaakte, gezonde gerechten te proeven. Of beter nog: start een gezond kookgroepje en organiseer elke week om beurt een avond waarbij je een nieuw zelfgemaakt gerecht presenteert. Sfeervol, gezellig en samen gezond. Een mix van alles wat leuk is, toch?

Kies de juiste restaurants uit

Er zijn zoveel kookstijlen te ontdekken en het mooie eraan? Heel wat restaurants springen mee op de – gezonde – kar. Maandelijks zie je wel ergens een nieuwe eetplaats openen met gezonde maaltijden. Ideaal om de stad in te trekken en de meest hippe hotspots te ontdekken.

Samen slank: we gaan ervoor!

Doe jij al mee aan de Samen Slank-challenge? Meer bewegen, gezonder eten of in het algemeen fitter worden: heel de maand januari moedigen we elkaar aan om onze goede voornemens deze keer écht vol te houden! Twee keer per week ontvang je de Samen Slank-nieuwsbrief in je mailbox en bovendien kun je voor nóg meer motivatie terecht in de Goed in je vel met Libelle-groep. Klik snel hier voor meer informatie over de challenge en schrijf je in!

Bron: Psychology Today

Deze smakelijke toppers mogen niet op je bord ontbreken:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)