Zo blijf je zen op kantoor

Door De Redactie

Het is niet altijd gemakkelijk om kalm te blijven op het werk. Zeker niet als er een hectische sfeer hangt. Wij geven je enkele trucjes om in de mate van het mogelijke de vrede te bewaren.

 • Adem in en uit

  Wanneer je stress hebt, ga je snel je ademhaling blokkeren wat heel slecht is. Een goede ademhaling zorgt voor algemene ontspanning door het evacueren van afvalstoffen zoals koolzuurgas en melkzuur en door het verstrekken van extra zuurstof.

 • Blijf lachen

  Een brede lach op je gezicht hebben is zeer besmettelijk. Blijf daarom steeds lachen waar je ook bent. Zo zullen ook de mensen in jouw omgeving blijer zijn en ontstaat er een ontspannen sfeer. Probeer het zeker uit!

 • Wees positief

  Sluit gedurende vijftien seconden je ogen en denk terug aan overwinningen waar je fier op bent. Je benadrukt op deze manier het gevoel van eigenwaarde dat je kan helpen om stress en beproevingen te overwinnen.

 • Neurie een liedje

  Neuriën vereist een diepe buikademhaling waardoor je spieren gaan ontspannen. Daarnaast zorg je zo ook gewoon voor een leuke en gelaten sfeer op kantoor.

 • Gebruik etherische oliën

  Masseer ter hoogte van de grote bloedvaten van de pols 2 à 3 druppels etherische oliën van Romeinse kamille, lavendel, tangerine of oranje bloesem. Dit zijn aroma’s die een kalmerende werking hebben en die je kunnen helpen op helemaal zen te worden.

Tekst: Pauline Albala Garcia

Partner Content