Zó maak je van bewegen een dagelijkse gewoonte

Door De Redactie

Wil je meer bewegen? Maak er een dagelijkse gewoonte van, zoals tandenpoetsen. In je agenda vind je vast wel nog een (piepklein) gaatje. Hoe ga je aan de slag? Ontdek het hier!

 • ’Het regent’, ’Het is te koud.’ We kennen ze allemaal, die excuses. Ook al is het slecht weer, bewegen zál je. Duffel jezelf goed in en ga een frisse neus halen. Achteraf voel je je fantastisch!
   
 • Eens je beslist om meer te sporten of te diëten, bega je vaak een veelvoorkomende fout. Je start té enthousiast waardoor je het niet vol kan houden. Begin daarom met kleine veranderingen die uiteindelijk een gewoonte worden. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om elke ochtend naar het station te wandelen of te fietsen.
   
 • Neem je voor het minste de auto? Waarom neem je niet ‘ns de fiets? Da’s goed voor je conditie en je calorieverbruik en je krijgt er op den duur strakke billen van.  (400 calorieën voor een uur lekker doortrappen). Ook door stevig te stappen verbrand je 400 calorieën.
   
 • Alle beetjes helpen, dus stap zoveel mogelijk. De trap op en af, naar de koffieautomaat,… Op het werk kan je niet bewegen, denk je. Jawel hoor! Wandel rond als je telefoneert, loop bij collega’s langs in plaats van hen te mailen en ga om de paar uur even buiten wandelen. Door elke dag een halfuur extra te stappen, verbrand je ongeveer 200 calorieën.
   
 • Doe mee met je kinderen. Speel een wedstrijdje voetbal of spring mee op de trampoline. Hebben de kinderen zwemles? Ga mee en trek ondertussen baantjes in het grote zwembad.
   
 • Geen zin om buitenshuis te sporten? Koop dan een springtouw. Touwtjespringen is een heel intensieve manier van bewegen waarmee je snel conditie opbouwt. Begin met een paar minuten per dag en bouw steeds verder op. Met een kwartiertje, verbrand je al zo’n 125 calorieën.

Partner Content