Zo word je 100% gelukkig

Door De Redactie

50% van ons geluksniveau is genetisch bepaald. Daarom zijn sommigen onder ons heel optimistisch, terwijl anderen eerder zuur zijn aangelegd. 10% van ons geluk is afhankelijk van de algemene omstandigheden. En de overige 40% die bepaal je zelf! We geven je 5 tips om extra geluk op te doen!
 

100% geluk

50% genetisch bepaald
10% algemene omstandigheden: waar je woont, je gezondheid, je job, je relatie, het geld op je bankrekening, het weer, …
40% zelf op te zoeken. En dat doe je zo!

Blije mensen…

1. …kennen zichzelf
Iedereen kent passief geluk; een strand met wuivende palmbomen, een cocktail die op je staat te wachten, een knappe man die je rug masseert, de zon die heerlijk schijnt. Maar actief geluk, of eudaimonia, is nóg leuker! Eudaimonia betekent letterlijk: streven naar uitmuntendheid, gebaseerd op unieke talenten en potentieel. Uit onderzoek blijkt dat je gelukkiger bent met een actieve tevredenheid dan met luxe. Het is enkel een kwestie van je activiteiten goed te kiezen. Word jij gelukkig van contacten met verschillende mensen, leg je graag mensen in de watten, of streep je graag to dootjes van je lijstje? Ook dàt is geluk. De gelukkigste mensen, zijn mensen die zichzelf kennen én aanvaarden, die weten wat ze zelf belangrijk vinden en wat ze willen. De dingen die je in het kader hiervan doet, maken je intens gelukkig.

2. …bouwen plezier in hun leven in
Iedereen moet taken uitvoeren die niet altijd even leuk zijn. Blije mensen richten hun leven echter zo in dat ze zoveel mogelijk kunnen genieten. Ze denken goed na over wat hen plezier en voldoening geeft. En ze genieten door volledig op te gaan in hun activiteiten. Deze 'flow' kan je bereiken door taarten te bakken, bergen te beklimmen, een grote papierhoop weg te werken, … Dankzij deze flow kan je groeien. Je zelfvertrouwen stijgt, je verlegt je grenzen. Je komt als het ware in een opwaartse spiraal die het beste uit jezelf haalt. Zing je graag? Haal dan je flow door te zingen in de file, terwijl je kuist of in de douche. Je leven wordt opeens veel leuker!

3. …zijn goede vrienden
Echte vrienden
doen je geluksgevoel stijgen. Het is niet belangrijk om véél mensen te kennen, enkele goede vrienden zijn veel meer waard! Een goede vriendschap bestaat uit kameraadschap, intimiteit, hulpvaardigheid, steun, herkenbaarheid en emotionele zekerheid. Met deze vrienden kan je leuke dingen doen, maar jullie zijn ook in staat om plezier te hebben aan een koffietje drinken of samen boodschappen te doen. Bovendien geven vrienden je zekerheid; ze kijken op dezelfde manier naar de wereld en dat maakt ons blij.

4. …beslissen om blij te zijn
Gelukkig zijn is een houding, een attitude. Beslis vandaag nog om gelukkig zijn belangrijk te vinden en uit te zoeken wat het voor jou betekent. Je zal meteen meer fijne gevoelens hebben en leuke details en aangename dingen opmerken.

5. …verkiezen ervaring boven het materiele
Van leuke spullen bezitten en dromen gaat je algemene geluksgevoel niet omhoog. Wie de lotto wint, vergeet na 2 dagen immers al dat hij dacht dat zijn leven dan perfect zou zijn. Er steekt altijd wel iets nieuws de kop op. We worden wél gelukkig van dingen die we doén, van ervaringen en nieuwigheden, hoe klein ook. Ook een bewust leven maakt blij. Gelukkige mensen weten dat je meer hebt aan een mooie herinnering van een leuke reis of een superfeest dan een duur design meubelstuk. Spullen kunnen je enkel gelukkiger maken als je er écht van blijft genieten door ze te gebruiken of ernaar te kijken;

Partner Content