Libelle krijgt prijs voor artikel over verkeersslachtoffers

Libelle krijgt prijs voor artikel over verkeersslachtoffers

Maandag was een hoogdag voor Libelle: onze journaliste Ingrid Dircken werd door de vzw Rondpunt in de bloemetjes gezet voor haar artikel ‘Lotgenoten: verkeersslachtoffers’. Deze organisatie reikt elk jaar een prijs uit voor een artikel dat verkeersslachtoffers op een serene manier aan het woord laat.

IN DEZE VIDEO ZIE JE HOE VERRAST ONZE JOURNALISTE WAS:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lotgenoten vinden elkaar

In het bewuste artikel, dat vorig jaar verscheen in Libelle 13 van 28 maart, lees je de verhalen van Annelies, Peter, Gerbrich en Hilde. Vier wildvreemden van elkaar, verbonden door eenzelfde noodlottige gebeurtenis: allemaal zijn ze het slachtoffer van een zwaar verkeersongeval. Vier moedige lotgenoten ook, die elk op hun beurt verder proberen te gaan, met vallen en opstaan. En die vooral ook één duidelijke, unanieme boodschap hebben: wees voorzichtiger in het verkeer, en word zorgzamer voor elkaar.

Journaliste Ingrid, die voor deze reportagereeks al heel wat andere lotgenoten met elkaar in gesprek liet gaan, houdt ook aan dit artikel een warm gevoel over. “Wat ik vooral mooi vind om te zien bij zo’n gesprek, is hoe er als vanzelf nieuwe vriendschappen ontstaan tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. En hoe ze elkaar moed geven. Ik ben dankbaar dat ik daarvan getuige mag zijn. En ook dankbaar dat het leven mij tot nu toe van zulke dingen heeft gespaard. Want die verhalen kruipen wel degelijk in je kleren, geloof me.”

Benieuwd naar het artikel waarmee Ingrid in de prijzen viel? Dat lees je hier. 

Maatschappelijk relevant

Voor haar warme, menselijke aanpak bij deze interviews werd onze journaliste nu in de bloemetjes gezet. Marlies van vzw Rondpunt, die verkeersslachtoffers informeert en steunt: “Waarom Libelle deze erkenning verdient? Het waren de verkeersslachtoffers zelf die aangaven dat ze energie hadden gekregen van het gesprek en het artikel, dat bovendien maatschappelijk relevant is. Ze waren ook geraakt door de serene benadering en de goede opvolging achteraf. Wij reiken elk jaar deze erkenning uit, omdat wij het belangrijk vinden om ook eens positief nieuws in de kijker te zetten.”

Op de Libelle-redactie zijn we natuurlijk samen met Ingrid heel erg trots op deze bijzondere erkenning. Het geeft ons nog meer inspiratie en motivatie om dergelijke belangrijke thema’s op de agenda te zetten, en om te blijven luisteren naar al die pakkende, moedige verhalen die mensen ons telkens weer te vertellen hebben.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees meer:

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)