Mooi initiatief: het Teddy Bear Hospital

Mooi initiatief: het Teddy Bear Hospital
Girl (6-7) lying in hospital bed --- Image by © Isaac Lane Koval/Corbis

Teddy Bear Hospital is een project waarbij kinderen tussen 4 en 7 jaar de gelegenheid krijgen om spelenderwijs kennis te maken met wat zich zoal in een ziekenhuis afspeelt.

Kinderen vinden een ziekenhuis vaak eng: ze komen in aanraking met dokters, medicijnen en vervelende onderzoeken. Dat kan behoorlijk beangstigend zijn.

Via het Teddy Bear Hospital – een speciale ‘opendeurdag’ voor kinderen –  raken ze meer vertrouwd met het ziekenhuismilieu. Ze kunnen die dag hun ‘zieke’ knuffel meenemen en mogen samen met de ‘berendokters’ (studenten geneeskunde) hun knuffel genezen. Hiervoor bezoeken ze verschillende standjes, zoals de huisarts, het labo, de apotheker, het operatiekwartier en de gipskamer.

Boeiend en wetenswaardig voor de kleintjes, maar ook voor de geneeskundestudenten die op die manier ervaring kunnen opdoen in het omgaan met kinderen.

Het Teddy Bear Hospital wordt jaarlijks georganiseerd in een aantal ziekenhuizen in Vlaanderen, onder andere in Leuven, Brussel, Hasselt, Gent en Antwerpen.

Interesse? Kijk op hun sites wanneer de volgende editie is en schrijf je kind in. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)