Groen blaadje: 3x wondermooie kinderboeken over de natuur

Kinderboeken over de natuur waar je als volwassene ook helemaal bij wegdroomt: heerlijk! Deze natuurboeken speciaal voor kinderen brengen een vleugje magie én kennis in huis. Een fantastisch cadeautje!

Twijgje – een magisch jaar in het bos

natuurboeken kinderen

Een vertederend en leerzaam verhaal over de kracht van de natuur, waarin kinderen alles ontdekken over wat er zich allemaal afspeelt in een bos. Het boek vertelt over een twijgje dat verlangt om ooit ook een moederboom te zijn. Kinderen krijgen antwoorden op vragen als ‘Hoe groeien bomen eigenlijk? Welke biologische processen komen daar bij kijken? Kunnen bomen echt met elkaar communiceren? En waarom zijn ze eigenlijk zo belangrijk voor de aarde?’ Groei mee met Twijgje, dompel je onder in de prachtige illustraties, en ontdek het zelf!

Redactrice Charlotte: “Mijn zoon kreeg na het voorlezen van dit prachtige boek een waar aha-erlebnis-momentje. ‘Mama, bomen zijn dus óók levende wezens!’, riep hij uit. Wat voorheen te abstract voor hem leek, werd dankzij dit verhaal zo klaar als een klontje. Fantastisch, een kinderboek dat ook aandacht aan het leven ondergronds. Onze bruine grond met miljoenen levende miniwezentjes, bacteriën en schimmels zorgt er immers voor dat alles bloeit en groeit zoals het hoort. Net zoals Twijgje! “

‘Eric Carle’s grote dierenboek’

kinderboeken over natuur

‘Eric Carle’s grote dierenboek’ is een prachtig geïllustreerd en groot, dik prentenboek vol dieren. Van walvissen en paarden tot minder bekende dieren als de rode wolf, elk dier komt prachtig tot leven in de stijl die we van Eric Carle zo gewend zijn. Bovendien zijn de dieren voorzien van interessante, onverwachte en leuke weetjes.  Midden in het boek wacht je trouwens nog een grote verrassing!

Redactrice Charlotte: “Van bosdieren, savannedieren, zeedieren tot boerderijdieren: alle dieren verandert Eric Carle in ware kunstwerkjes. Het leuke aan dit boek? Ik leerde er dieren kennen waarvan ik als mama en natuurliefhebber het bestaan nog niet eens van afwist! Verder is de onnavolgbare Carle-stijl ook nu weer grappig, herkenbaar en aantrekkelijk voor kinderen.”

Het dikke boek van onze bijzondere natuur

boeken natuur kinderenLaat je omverblazen door de kleine wonderen van de natuur! Wist je dat…

  • waterlelies kevers naar zich toe lokken met hun ananasgeur?
  • regenwater massief kan worden en zo opalen vormt?
  • wombats hun tunnels met hun achterwerk blokkeren als er gevaar dreigt?

Een indrukwekkend boek vol ongelooflijke feiten en boeiende verhalen over de fascinerende natuur. Ontdek alles over de verschillende edelstenen en mineralen, maar lees ook over de reusachtige mammoetboom en de gestreepte nautilus. Uitzonderlijk gedetailleerd en met adembenemende fotografie en prachtige illustraties.

Redactrice Charlotte: “Ik betrapte mij erop dat ik tijdens het eten naarstig uitpakte met al deze fantastische wist-je-datjes uit het boek. En het werkte: de hele tafel hing aan mijn lippen. En ik ben er zeker van dat mijn zoon binnenkort hetzelfde in de klas gaat doen: ronduit vertellen over al deze mooie miniverhaaltjes uit dit wonderlijke boek. Het boek is uitzonderlijk mooi vormgegeven en heeft iets weg van een toverboek. Ik hou van details die het boek een vleugje luxe geven zoals de gouden bladrand, de stoffen bladwijzer en het aangename lettertype. En de tekeningen zijn werkelijk fantastisch. Het boek is een van mijn favoriete cadeautjes om te schenken aan neefjes en nichtjes want scoren doe je sowieso!”

Meer boekennieuws:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content