Heb jij last van kerststress? Zo vermijd je het!

Heb jij last van kerststress? Zo vermijd je het!

Vandaag start de advent, dus nog een maandje en het is zover: dan gaan de feestdagen écht van start. Hoe leuk deze periode ook is, ze kan ook behoorlijk vermoeiend en stresserend zijn. Met deze tips kom je de komende dagen zonder kleerscheuren door.

Maak het niet te moeilijk

De voornaamste reden waarom de feestdagen stresserend zijn, is omdat we het onszelf veel te moeilijk maken. Een gewoon gedekte tafel is plots niet meer goed genoeg, een lekker diner moet een heerlijk diner zijn en we piekeren ons gek over ‘het ideale pakje’. Tijdens deze dagen verwachten we zoveel van onszelf – én van de anderen – dat het gewoon soms niet meer leuk is. Vergeet niet dat je deze dagen met familie en vrienden doorbrengt, de mensen die je het liefste zien, en dat gewoon eigenlijk perfect is voor hen!

Denk ook eens aan jezelf

We moeten deze dagen allemaal wel eens naar een feest waar we niet zoveel zin in hebben. Tijdens de kerstperiode doe je veel dingen ‘omdat het zo hoort’, maar je mag gerust ook eens lekker aan jezelf denken. Waar heb jij vandaag zin in? Gewoon doen!

Houd de feestvrije momenten rustig

Als je niet aan de feesttafel verwacht wordt, mag je gerust een hele ochtend in pyjama blijven. Lekker met het hele gezin in de zetel kruipen, een oude film opzetten en de restjes van de dag ervoor opeten. Het béste medicijn tegen kerststress!

Misschien vind jij Kerst plannen stiekem fijner dan het feest zelf? Gebruik dan zeker onze enige echte kerstplanner! 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)