Korte benen? Zo lijken ze optisch langer!

Korte benen? Zo lijken ze optisch langer!
©GettyImages

Droom jij van ellenlange benen? Helaas is Moeder Natuur niet overal even gul geweest met de centimeters. Gelukkig kun je met deze kledingtips je silhouet verlengen!

Langere benen gegarandeerd

Wil je een ronder achterste? Daar helpen squats je mee. Een plattere buik? Met voldoende beweging en gezonde voeding kom je al een heel eind. Maar helaas zijn we niet allemaal gezegend met van die lange stelten à la Victoria’s Secret modellen. En je in hoge, pijnlijke stelten wringen om wat centimeters te winnen, is nergens voor nodig.

Met deze kledingtips scheer je zo hoge toppen!

6x wél dragen voor een langer silhouet:

1. Draag huidskleurige schoenen

De zomer nodigt dan wel uit om de meest kleurrijke schoenen in huis te halen, toch schaf je ook beter een nude paar aan. Huidskleurige schoenen geven namelijk de indruk dat je ellenlange benen hebt.

Slip-on espadrilles (€ 69,95 – Tamaris)

2. Hoog, hoger, hoogst

Hoe hoger je taille, hoe korter je bovenlichaam wordt. En hoe langer je benen dus lijken.

Hoge taillebroek met bloemenprint (€ 49,99 30 – WE Fashion)

3. Ga voor wijde pijpen

Een wijde broek die reikt tot op de grond geeft de illusie dat je benen langer lijken. Combineer dit met een hoge taille en je benen lijken wel eindeloos!

Wijde, witte geklede broek (€ 34,99 – H&M)

4. Ton-sur-ton

Verschillende kleuren in je outfit combineren is misschien wel leuk, maar je ‘splitst’ zo je lichaam in twee, waardoor je silhouet korter lijkt. Ga daarom voor een ton-sur-ton effect. Zo krijg je een lange visuele lijn en lijk je veel groter.

Kobaltblauwe blouse en broek, collectie ‘Sora’ (€ 19,95 en € 19,95 – JBC)

5. Kies voor verticale strepen

We hoeven je niet te vertellen dat dunne, verticale strepen wonderen doen voor je lichaam. In tegenstelling tot horizontale strepen zorgen verticale voor een verlengend effect. Bovendien lijk je zo ook nog eens extra slank!

Gestreepte broek ‘Style Farina’ (€ 119,95 – BRAX)

6. Voor rokken / jurken

Draag je liever rokken of jurkjes tijdens de zomer? Ga dan voor een jurk of rok die net boven de knie eindigt. Zo zie je meer been, en lijk je optisch langer. Houd het qua kleuren en prints sober. Een effen kleur flatteert je figuur het meest.

Rode blousejurk ‘LATRIPA’ (€ 74,95 52,45 – NAF NAF)

3x dit draag je beter niet:

  1. Broeken met korte pijpen. Denk aan kuit- of driekwartsbroeken. Je benen lijken een stuk korter door een broek die net boven je enkel eindigt.
  2. Vermijd schoenen met enkelbandjes, tenzij het smalle en huidskleurige zijn. Je voeten worden als het ware afgescheiden van je benen, waardoor je benen korter lijken.
  3. Draag geen strakke jurken of rokjes. Luchtige, fijne stofjes geven de lengte van je benen niet prijs.

Meer handige modetips op maat:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)