ijs
30 Nov 2011 --- Clotted cream vanilla ice cream in black ceramic bowl --- Image by © Diana Miller/Corbis

Ijs met maar twee ingrediënten? Het kan!

Na de chocoladetaart, nu ook het ijs. Met slechts twee ingrediënten tover je het lekkerste ijs op tafel. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan?

We verklapten reeds een receptje voor chocoladetaart waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt, maar nu is het de beurt aan een lekker ijsje. Je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig. Een echte zoete zonde!

Dit heb je nodig:

  • 400 gram gecondenseerde melk
  • 2 koffiekopjes room (30-40 procent vetgehalte).
  • Kom
  • Handmixer
  • Pot met deksel

Zo maak je het:

  • Giet de gecondenseerde melk in een grote kom.
  • Klop de room goed stijf (met de hand of mixer). tot vaste pieken.
  • Spatel de slagroom heel voorzichtig onder de melk zodat het z’n luchtigheid niet verliest.
  • Giet het mengsel uit in een pot met deksel dat de diepvries in mag.
  • Nu kan je er eventueel nog een druppel vanille-extract of stukjes chocolade bij doen. Je kiest naar smaak.
  • Zet nu 12 uur in de diepvries.

De gecondenseerde melk in combinatie met de slagroom zorgt voor een luchtige, maar rijke en volle smaak. Smullen maar!

Bron: Tastingtable.com. Beeld: Corbis

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."