5 onmisbare BBQ-tools

Door De Redactie

Vijf onmisbare accessoires voor een geslaagde barbecue!

1. Kwast

Kies sowieso een lange kwast met siliconen haren. Bestrijk vlees, vis, groenten en zelfs stokbrood steeds met een laagje olijfolie of een marinade voor je ze op het barbecuerooster legt. Gebruik bij voorkeur een plantaardige olie zoals zonnebloemolie of koolzaadolie dat bestand is tegen hoge temperaturen.

2. Tang of vleesvork

Draai je eten steeds om met een lange tang of een vleesvork. Let er wel op dat je niet te veel in het vlees prikt, anders verliest het al zijn sappen.

3. Ovenwanten

Een goed stel ovenwanten is onmisbaar tijdens het grillen. Zo vemijd je verbrande vingers. Je kunt sowieso je ovenwanten gebruiken of plastic wegwerphandschoentjes.

4. Grillrooster

Hamburgers, scampispiesjes of vis grill je best tussen een rooster. Het zijn namelijk delicatere ingrediënten die makkelijk uit elkaar vallen als je ze omdraait. Met behulp van een grillrooster draai je vlees en vis niet alleen makkelijk om, het wordt ook gelijkmatig gegrild.

5. Vleesthermometer

Beperk je niet alleen tot worstjes op de barbecue. Probeer ook eens een 'mooi' groot stuk vlees te grillen zoals rosbief. Essentieel is dan een goede vleesthermometer om de gaarheid van het vlees te controleren.

Partner Content