5 tips voor een gezond lunchpakket

Door De Redactie

De lekkerste lunch maak je zelf en is klaar in een handomdraai.

Brood mag!

Heb je zin in boterhammen? Kies dan voor volkoren-, of roggebrood, dit zit boordevol vezels. Broodbeleg als kipfilet, magere kaas, hummus of een hardgekookt eitje is mager en geeft een goedgevuld gevoel.

Ga voor groenten

Per dag hebben we ± 300 gram aan groenten nodig. Die kun je grotendeels al verdienen tijdens de lunch. Maak een salade en vul aan met rijst, gekookte aardappel, gezonde granen als quinoa of bulgur of pasta. Of neem een restje soep van de dag daarvoor mee: supergezond en smaakt altijd: winter en zomer.

Toetje

Geen lunch zonder dessert. Kies voor een stuk fruit, fruitsalade, of een potje yoghurt of vanillepudding. Als je hiermee je lunch afsluit, is de kans klein dat je halverwege de middag toch nog naar dat stuk chocolade grijpt.

De juiste verpakking

Maak je lunch meeneem-proof. Verpak je boterhammen in een luchtdichte brooddoos, zo blijven ze lekker vers. Neem de soep mee in een thermos en voorzie voor je salade een apart bekertje voor de vinaigrette.

En wat drink je erbij?

Kies voor water, ongezoete verse vruchtensappen of koffie/thee bij je lunch. Frisdranken bevatten veel suikers en zullen die middagdip alleen maar verergeren.  

Partner Content