Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Libelle-chef Ilse D’hooge kookt lekker makkelijk met pasta

Door Rani Merckx

Met een krokante kaaslaag, recht uit de oven, vol heerlijke groenten: wie houdt er niet van een heerlijk pastagerecht? In het nieuwe Libelle-bookzine ‘Lekker makkelijk pasta’ tovert Libelle-chef Ilse D’hooge 40 recepten uit haar mouwen om duimen en vingers van af te likken.

Doe inspiratie op in het nieuwe bookzine ‘Lekker makkelijk pasta’ waarin Libelle-chef Ilse D’hooge maar liefst 40 verrassende recepten met de familietopper heeft uitgewerkt.  Kiezen is altijd een beetje verliezen, maar dit recept is alvast een van onze favorieten!

Pasta met ratatouille en feta

Pasta

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 2 flinke courgettes
  • 6 pruimtomaten
  • 150 g kerstomaten
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g feta
  • 400 g korte pasta (penne, casarecce, …)
  • 50 g rucola
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie

Aan de slag

  1. Spoel de courgettes, maak ze schoon en snij in blokjes. Spoel alle tomaten en snij de pruimtomaten in stukjes. Pel de uien en de knoflook, snipper beide fijn. Spoel de paprika en snij in blokjes.
  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit intussen de olie in een pan en fruit de knoflook- en uisnippers glazig. Voeg er de courgette- en paprikablokjes aan toe en laat 3 minuten mee garen.Voeg de tomatenblokjes en kers- tomaten toe, roer er de tomatenpuree door en laat 3 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  3. Giet de pasta af, laat uitlekken en verdeel over borden. Werk af met de ratatouille, verkruimel er de feta over en werk elk bord af met wat rucola.

Ontdek nog meer recepten in het nieuwe bookzine van Ilse “Lekker makkelijk Pasta” . Nu te koop in pakket met Libelle samen voor €10 en ook los in de winkel of op www.magstore.be voor €8,95.