Bentobox voor beginners: een workshop voor ‘speelse lunches’

Bentobox voor beginners: een workshop voor 'speelse lunches'
bentobox voor beginners

In een charmant winkeltje in het Antwerpse Berchem waan je je in Japan, omringd door alles wat schattig, pluizig en eetbaar is. Voor bentoboxen (= sierlijke, Japanse lunches) hoef je niet meer naar het Verre Oosten!

Kupuku in Berchem

Silvia Gundia baat het winkeltje ‘Kupuku’ uit, gelegen in het Antwerpse. Buiten traditionele Japanse geschenken, originele geschenken voor alle leeftijden en exotische thee kun je hier ook workshops ‘bentoboxen met rijst of brood’ volgen. De kunst van ‘bentoboxen’ komt overwaaid uit Japan, waar schattige en gezonde lunches worden voorzien voor alle leeftijden. Typisch aan zo’n bentobox zijn de figuurtjes, die letterlijk en figuurlijk om op te eten zijn. Denk aan boterhammetjes in de vorm van een beer of een grappig gezichtje gemaakt van wortel en kerstomaatjes.

Beste van twee werelden

Bij Bento Hime, de workshops die worden gegeven door Silvia, kun je kiezen tussen brood of rijst. De brooddoos wordt op één, twee, drie omgetoverd tot een speelse, gezonde en gevarieerde lunch. Een echte aanrader voor moeilijke broodeters of mensen die graag ‘s middags afwisseling zien in hun broodtrommel.

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

 

Praktische informatie: Op de site en facebookpagina van Kupuku kun je steeds de eerstvolgende workshop terugvinden. Inschrijven via info@kupuku.be. Op 20 november bijvoorbeeld volg je de cursus Bentobox met brood, op 22 november de bentobox met rijst. Adres: driekoningenstraat 33, 2600 Berchem. 

Laat je inspirerend door de schattigste bentoboxen op Instagram

 

 

 

What a cute lunch ??? #cute #rapunzel #lunch #bento #bentobox

Een foto die is geplaatst door Meilidia (@meili_316) op

Beeld: Shutterstock

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)