Creatief met de diepvriezer

Door De Redactie

Iedereen heeft een diepvriezer in huis die we vol steken met ijs, restjes van saus en soep en allerlei diepvriesproducten. Maar wist je dat je je diepvriezer op een creatievere manier kan gebruiken? Dries en Yuri bedachten voor Home Sweet Home enkele leuke trucjes! 

Heerlijke ijsblokjes

Bijna iedereen drinkt tegenwoordig al eens graag een gin tonic. Een gin tonic moet altijd lekker koel en fris zijn, dus ijsblokjes zijn sowieso een must. Net deze ijsblokjes kunnen je meer bieden dan verfrissing, ze kunnen ook extra smaakmakers zijn. Je kan aan je ijsblokjes extra smaken toevoegen die er voor zullen zorgen dat elke gin tonic verschillend zal zijn, maar telkens overheerlijk. Probeer bijvoorbeeld eens munt, jeneverbesjes, rozemarijn of andere kruiden toe te voegen aan het water dat je gaat invriezen. Na een tijdje heb je een ijsblokje met een kruidige vulling, dat in je gin tonic snel zal oplossen en zo zijn aroma's zal vrijgeven. 

Je kan dit niet enkel doen bij een gin tonic, ook in andere cocktails kan dit een lekker extraatje zijn. En ook een gewoon glas water wordt direct een stuk interessanter wanneer je er een smaakvol ijsblokje aan toevoegd.

Frisse wijn

Je hebt zin in een lekker glaasje witte wijn of rosé, maar je bent helaas vergeten om een fles koel te leggen. Een ijsblokje maakt je wijn waterig, wat de smaak nooit ten goede komt. Gelukkig bestaat er ook hier een handige oplossing voor! Leg gewoon enkele druiven in je diepvriezer. Doordat zij ook vol vocht zitten, worden ze lekker koel, maar door het vliesje dat er rond zit, geven ze geen water af. Daarnaast zou de smaak van de druif je wijn minder snel verknoeien dan dat gewoon water dat zou doen.

Altijd koel water

Ben je vaak wat langer onderweg en wil je dat je water de hele tijd fris blijft? Ook daar kan je diepvriezer je bij helpen! Vul een flesje met net zoveel water dat als je het flesje plat legt, het water tot net aan de opening komt. Leg het zo in je diepvriezer. Wanneer je aan je reis begint, vul je het flesje verder bij met water. Het bevrozen gedeelte zal het verse water afkoelen en fris houden en het bevrozen gedeelte zal je nieuw fris water geven van zodra het begint te smelten. 

Plaats besparen

Een probleem in je diepvriezer is vaak plaats. Door de vele verschillende verpakkingen is het moeilijk om alles netjes te stapelen of ordenen. Ook de potjes die je gebruikt om soep of saus in te vriezen zijn zelden allemaal gelijk. Maar ook daar bestaat een makkelijke oplossing voor. Wil je zelf soep of saus invriezen, doe dat dan in een vershoudzakje met een handige sluiting, in plaats van in een potje. Een zakje in veel vormbaarder dan een potje, waardoor je het makkelijk ergens kan tussen plaatsen, of je kan meer zakjes op elkaar leggen. Zorg alleen dat er zoveel mogelijk lucht uit het zakje is alvorens je het in de diepvriezer plaatst en wees zeker dat het zakje helemaal is afgesloten!

Extra tip: gooi restjes wijn niet weg, maar maak er ijsblokjes van. Zo'n ijsblokje kan een lekkere aanvulling zijn wanneer je een saus maakt. Ook met restjes koffie kan je ijsblokjes maken. Doe ze in een glas melk om zo een ijskoude latte te maken.

Je kan alle tips nog eens bekijken in het filmpje onderaan. Meer huishoudtips vind je [LINK_TEXT id=1]!

 

Partner Content